Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη άφησε η ΚΝΕ

Λου­λού­δια στο σημείο της δολο­φο­νί­ας του 19χρονου Άλκη, στην περιο­χή Χαρι­λά­ου της Θεσ­σα­λο­νί­κης, κατέ­θε­σε το πρωί της Τετάρ­της αντι­προ­σω­πεία του ΚΣ της ΚΝΕ και της ΟΠ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, εκφρά­ζο­ντας τη θλί­ψη της για τον άδι­κο χαμό ενός νέου ανθρώ­που και την κατα­δί­κη της στην απο­τρό­παια αυτή δολοφονία.

Σε δήλω­σή του ο Θανά­σης Σγού­ρος, μέλος του Γρα­φεί­ου του ΚΣ της ΚΝΕ, τόνισε:

«Είμα­στε εδώ αντι­προ­σω­πεία του ΚΣ της ΚΝΕ και της ΟΠ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας για να εκφρά­σου­με καταρ­χάς τα βαθιά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια του 19χρονου.

Κατα­δι­κά­ζου­με απε­ρί­φρα­στα την απο­τρό­παια αυτή δολοφονία.

Έρχε­ται για μια ακό­μη φορά στο προ­σκή­νιο η οπα­δι­κή βία, αλλά και η εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση διά­φο­ρων συμ­μο­ριών στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και αλλού, που οξύ­νε­ται το τελευ­ταίο διά­στη­μα, στρε­φό­με­νη και ενα­ντί­ον της αγω­νι­στι­κής δρά­σης του λαού και της νεο­λαί­ας. Η αγνή αγά­πη της συντρι­πτι­κής πλειο­ψη­φί­ας των φιλά­θλων των ομά­δων της πόλης για τον αθλη­τι­σμό και τις ομά­δες τους δεν έχει καμία σχέ­ση με οπα­δι­κούς στρα­τούς συν­δε­δε­μέ­νους με επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα.

Στρα­τοί που αξιο­ποιού­νται ποι­κι­λο­τρό­πως από ένα σύστη­μα που πασχί­ζει να κρα­τά το λαό και τη νεο­λαία με σκυμ­μέ­νο κεφάλι.

Η απο­κά­λυ­ψη και παρα­δειγ­μα­τι­κή τιμω­ρία των ενό­χων είναι το ελά­χι­στο και αυτο­νό­η­το που πρέ­πει να γίνει.»

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο