Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Μαχητική πορεία κατά της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας

Κινη­το­ποί­η­ση με αίτη­μα την ακύ­ρω­ση της αμυ­ντι­κής συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας-ΗΠΑ πραγ­μα­το­ποί­η­σαν μέλη συν­δι­κά­των και φορέ­ων μετά από κάλε­σμα της Επι­τρο­πής Αγώ­να ενά­ντια στην Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Βάσεις.

Οι δια­δη­λω­τές συγκε­ντρώ­θη­καν στο Άγαλ­μα του Βενι­ζέ­λου και στη συνέ­χεια, έκα­ναν πορεία δια­μαρ­τυ­ρί­ας που κατέ­λη­ξε στην πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους. “Όχι στην ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή συμ­φω­νία για τις βάσεις. Καμία συμ­με­το­χή στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις” έγρα­φε το πανό που ήταν στην κεφα­λή της πορείας.

Η πορεία έκα­νε «στά­ση» έξω από το Αμε­ρι­κά­νι­κο Προ­ξε­νείο, όπου οι δια­δη­λω­τές βρο­ντο­φώ­να­ξαν «ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών», «να κλεί­σου­νε οι βάσεις, καμιά συμ­με­το­χή, στον πόλε­μο του ΝΑΤΟ καμία εμπλο­κή» και απαί­τη­σαν «η Θεσ­σα­λο­νί­κη λιμά­νι των λαών και όχι ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών». Συνε­χί­στη­κε και ολο­κλη­ρώ­θη­κε στην Αριστοτέλους.

Παράλ­λη­λα, δήλω­σαν την από­φα­σή τους να κλι­μα­κώ­σουν τον αγώ­να ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και την εμπλο­κή της χώρας μας, με επό­με­νο σταθ­μό την πορεία Ειρή­νης που θα γίνει την Κυρια­κή 22 Μάη, στις 11 το πρωί από το Γ’ Σώμα Στρα­τού, όπου εδρεύ­ει το ΝΑΤΟι­κό Στρατηγείο.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο