Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Οι προτεραιότητες της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Τις προ­τε­ραιό­τη­τες της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” ενό­ψει των επερ­χό­με­νων αυτο­διοι­κη­τι­κών εκλο­γών παρου­σί­α­σαν ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος και ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης, Σωτή­ρης Ζαριανόπουλος.

Σε συνά­ντη­ση που είχαν οι υπο­ψή­φιοι του ΚΚΕ με δημο­σιο­γρά­φους, κάλε­σαν τους ψηφο­φό­ρους να μην “επι­λέ­ξουν με βάση τα πλα­στά διλήμ­μα­τα” και να στη­ρί­ξουν τα ψηφο­δέλ­τια της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” καθώς “η ψήφος τους δεν θα παζα­ρευ­τεί στον β’ γύρο σε ιερές και ανί­ε­ρες συμ­μα­χί­ες, κάτω από το τραπέζι”.

Όσον αφο­ρά την Περι­φέ­ρεια Κ. Μακε­δο­νί­ας, ο κ.Αβραμόπουλος, τόνι­σε, πως η πρό­τα­ση του ΚΚΕ θα κινη­θεί σε τέσ­σε­ρις βασι­κούς άξο­νες. Ανέ­φε­ρε, κατά σει­ρά, τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα του λαού (χαμη­λοί μισθοί, ανερ­γία, φτώ­χεια), τις ελλεί­ψεις σε έργα και υπο­δο­μές, τις εξε­λί­ξεις στην περιο­χή των Βαλ­κα­νί­ων και το δρό­μο ανά­πτυ­ξης που ακολουθείται.

Για τον περι­φε­ρειάρ­χη, Από­στο­λο Τζι­τζι­κώ­στα, είπε ότι “απο­λαμ­βά­νει ευρεία στή­ρι­ξη από τον επι­χει­ρη­μα­τι­κό κόσμο πάνω από το τρα­πέ­ζι”, ενώ πρό­σθε­σε πως το ψηφο­δέλ­τιο της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” θα στε­λε­χω­θεί από ανθρώ­πους αγω­νι­στές, εργά­τες, υπαλ­λή­λους, επι­στή­μο­νες, αγρότες.

“Το ψηφο­δέλ­τιό μας είναι εγγύ­η­ση για τον στα­θε­ρό και το μαχη­τι­κό τρό­πο που θα στη­ρί­ξου­με τα εργα­τι­κά, λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα και για δίκαιες διεκ­δι­κή­σεις που αφο­ρούν όλα τα ζητή­μα­τα για την Περι­φέ­ρεια Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας. Δεν μπαί­νου­με σε αλι­σβε­ρί­σια. Αυτός που θα στη­ρί­ξει στην κάλ­πη το ψηφο­δέλ­τιο μας, ξέρει σε ποιους ανθρώ­πους και ποιο συν­δυα­σμό δίνει τη ψήφο του”, είπε ο κ.Αβραμόπουλος.

Από τη δική του πλευ­ρά ο υπο­ψή­φιος για τον δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης κ.Ζαριανόπουλος, υπο­στή­ρι­ξε πως όλες οι εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις συν­δέ­ο­νται, καθώς τα προ­βλή­μα­τα του λαού είναι ενιαία και δεν εστιά­ζο­νται μόνο στα ζητή­μα­τα της καθημερινότητας.

“Αυτό που οι άλλοι υπο­ψή­φιοι λένε καθη­με­ρι­νό­τη­τα δεν είναι απλώς η συγκοι­νω­νία, ή ο κάδος καθα­ριό­τη­τας. Καθη­με­ρι­νό­τη­τα εξα­κο­λου­θεί και είναι η μεί­ω­ση του μισθού, της σύντα­ξης, οι πλει­στη­ρια­σμοί”, τόνισε.

Παράλ­λη­λα, ο κ.Ζαριανόπουλος, άσκη­σε κρι­τι­κή στη διοί­κη­ση του Γιάν­νη Μπου­τά­ρη ότι “παρα­δί­δει στα­δια­κά τις υπη­ρε­σί­ες της καθα­ριό­τη­τας σε ιδιώ­τες και αυτή την κλη­ρο­νο­μιά διεκ­δι­κούν και οι υπό­λοι­ποι υπο­ψή­φιοι, ο Νίκος Ταχιά­ος, η Κατε­ρί­να Νοτο­πού­λου, ο Γιώρ­γος Ορφα­νός. Αντι­μά­χο­νται για το ποιος θα είναι ο καλύ­τε­ρος κλη­ρο­νό­μος”. Ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης κάλε­σε τους ψηφο­φό­ρους να μετα­τρέ­ψουν “τον θυμό τους σε συνει­δη­τή επιλογή”.

Παρών στη συνέ­ντευ­ξη Τύπου ήταν και ο δημο­τι­κός σύμ­βου­λος του δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης, Μιχά­λης Κωνσταντινίδης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο