Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Πανίσχυρο μήνυμα καταδίκης της κατάπτυστης ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας

Tη αντί­θε­ση τους στη συμ­φω­νία Ελλά­δας-ΗΠΑ για τις βάσεις εξέ­φρα­σαν δια­δη­λω­τές που πήραν μέρος στη συγκέ­ντρω­ση και την πορεία δια­μαρ­τυ­ρί­ας που ακο­λού­θη­σε, από­ψε, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι στο κάλε­σμα της Επι­τρο­πής Αγώ­να ενά­ντια στη συμφωνία.

Στη συγκέ­ντρω­ση στο άγαλ­μα του Βενι­ζέ­λου έδω­σαν το παρών μέλη του φιλει­ρη­νι­κού κινή­μα­τος, εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων, σύλ­λο­γοι φοι­τη­τών, γυναι­κών και άλλοι μαζι­κοί φορείς. Εκ μέρους της Επι­τρο­πής Αγώ­να μίλη­σε ο καθη­γη­τής Σύγ­χρο­νης Ιστο­ρί­ας του ΑΠΘ, Γιώρ­γος Μαρ­γα­ρί­της.  Ανά­με­σα σε άλλα ανα­φέρ­θη­κε στην προ­σπά­θεια της σημε­ρι­νής και της προη­γού­με­νης κυβέρ­νη­σης να «εφη­συ­χά­σουν, να απο­κοι­μί­σουν τον ελλη­νι­κό λαό ώστε να μπο­ρούν ανε­νό­χλη­τες να εφαρ­μό­σουν την πολι­τι­κή της από­λυ­της εκχώ­ρη­σης κυριαρ­χί­ας και δικαιωμάτων»

Ακο­λού­θη­σε πορεία, με αντι­πο­λε­μι­κά και αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κά συν­θή­μα­τα, μέχρι το αμε­ρι­κά­νι­κο προ­ξε­νείο, όπου συμ­βο­λι­κά εκτέ­θη­κε ένα φέρε­τρο με τη σημαία της Ελλά­δας να μαρ­τυ­ρά τους επι­κίν­δυ­νους και θανα­τη­φό­ρους κιν­δύ­νους που φέρ­νει στο λαό μας και ιδιαί­τε­ρα στη νέα γενιά η ολο­έ­να βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς.. Στην οδό Τσι­μι­σκή, στο ύψος του προ­ξε­νεί­ου, έκα­ψαν σημαία των ΗΠΑ. Η πορεία ολο­κλη­ρώ­θη­κε στο άγαλ­μα του Βενιζέλου.

thessaloniki2 thessaloniki3 thessaloniki4 thessaloniki5 thessaloniki6 thessaloniki7

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο