Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις εργαζομένων σε δομές υγείας και χώρους δουλειάς

Συγκέ­ντρω­ση στο προ­αύ­λιο του νοσο­κο­μεί­ου ΑΧΕΠΑ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε, στο πλαί­σιο της σημε­ρι­νής πανελ­λα­δι­κής κινη­το­ποί­η­σης για την υγεία, την οποία διορ­γα­νώ­νει η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δος (ΟΕΝΓΕ) και στη­ρί­ζουν κι άλλες ενώ­σεις και σωμα­τεία υγειο­νο­μι­κών. Στη συγκέ­ντρω­ση συμ­με­τεί­χαν για­τροί, νοση­λευ­τές, εργα­ζό­με­νοι σε νοσο­κο­μεία και σε ένδει­ξη συμπα­ρά­στα­σης μέλη δια­φό­ρων πολι­τι­κών κινή­σε­ων, οργα­νώ­σε­ων και εργα­σια­κών σωματείων.

“Τιμού­με όσους έχα­σαν τη ζωή τους στη μάχη για τον κορο­νο­ϊό, ζητού­με μόνι­μες προ­σλή­ψεις και μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας, να ανοί­ξουν τα περι­φε­ρεια­κά ιατρεία, θέλου­με ένα καλά στε­λε­χω­μέ­νο δημό­σιο και δωρε­άν σύστη­μα υγεί­ας” δήλω­σε η πρό­ε­δρος της Ένω­σης Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΝΙΘ) Δάφ­νη Κατσί­μπα. Στη συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­κε, μετα­ξύ άλλων, ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιάν­νης Δελής.

Στο πλαί­σιο της πανελ­λα­δι­κής δρά­σης για την υγεία, σωμα­τεία που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ πραγ­μα­το­ποιούν σήμε­ρα παρεμ­βά­σεις σε χώρους δου­λειάς, σε δομές υγεί­ας, σε εργο­τά­ξια, στη βιο­μη­χα­νία, στη ΒΙΠΕ Σίν­δου, στο εμπό­ριο, σε απο­θή­κες σού­περ μάρ­κετ, κ.α. με αιτή­μα­τα “την τήρη­ση των μέτρων υγιει­νής και ασφά­λειας για την ανά­σχε­ση της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, αλλά και για την ανά­δει­ξη φαι­νο­μέ­νων εργο­δο­τι­κής αυθαι­ρε­σί­ας, με πρό­σχη­μα την παν­δη­μία”. Στο πλαί­σιο των δρά­σε­ων του ΠΑΜΕ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από υγειο­νο­μι­κούς, παρέμ­βα­ση στην 3η ΥΠΕ στην πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους. Συζή­τη­ση με τους εργα­ζό­με­νους στο εργο­τά­ξιο του αερο­δρο­μί­ου, δίω­ρη στά­ση εργα­σί­ας και γενι­κή συνέ­λευ­ση πραγ­μα­το­ποί­η­σε το συν­δι­κά­το οικο­δό­μων νομού Θεσσαλονίκης.

thessaloniki1 thessaloniki2 thessaloniki3 thessaloniki4 1 thessaloniki5 1 thessaloniki6 1 thessaloniki7

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο