Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Πορεία από την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα “Θεσ­σα­λο­νί­κη ‑Λιμά­νι των λαών και όχι ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών” εκα­το­ντά­δες άτο­μα πραγ­μα­το­ποί­η­σαν από­ψε συγκέ­ντρω­ση και πορεία στους κεντρι­κούς δρό­μους της Θεσ­σα­λο­νί­κης, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι στο κάλε­σμα της Επι­τρο­πής για την Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ) προ­κει­μέ­νου — όπως ανέ­φε­ρε­αν — να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν ενά­ντια στη διέ­λευ­ση Αμε­ρι­κα­νο-νατοϊ­κών ελι­κο­πτέ­ρων και εξο­πλι­σμού από το λιμά­νι της Θεσσαλονίκης.

Οι δια­δη­λω­τές κρα­τώ­ντας πανό και σημαί­ες της ΕΔΥΕΘ συγκε­ντρώ­θη­καν στο άγαλ­μα του Ελ. Βενι­ζέ­λου. Όπως ανέ­φε­ραν οι διορ­γα­νω­τές φέτος συμπλη­ρώ­νο­νται “20 χρό­νια της επέμ­βα­σης και του βρώ­μι­κου πολέ­μου του ΝΑΤΟ , ΗΠΑ και ΕΕ ενά­ντια στη Γιου­γκο­σλα­βία ενός πολέ­μου που ορι­στι­κο­ποί­η­σε τη βίαιη διά­λυ­ση του ενιαί­ου αυτού κράτους”.

Μιλώ­ντας στην συγκέ­ντρω­ση ο πρό­ε­δρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας, κατη­γό­ρη­σε την κυβέρ­νη­ση ότι μετα­τρέ­πει το λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης “σε βάση αμε­ρι­κα­νι­κών ελι­κο­πτέ­ρων”, “πύλη εισό­δου και μετα­φο­ράς στρα­τιω­τι­κού εξο­πλι­σμού” κι ότι “.…παί­ζει το ρόλο του “γεω­πο­λι­τι­κού μεντε­σέ” του ιμπε­ρια­λι­σμού στην περιο­χή, εμπλέ­κει τη χώρα μας βαθιά στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς των Αμε­ρι­κα­νο-νατοι­κών και με την πρό­σφα­τη συμ­φω­νία των Πρε­σπών κόπια­σε βαριά για να μαντρώ­σει στη φυλα­κή του ΝΑΤΟ το λαό της πΓΔΜ ενώ έπε­ται συνέ­χεια και για άλλους λαούς…”

Η πορεία των δια­δη­λω­τών κινή­θη­κε στον κεντρι­κούς δρό­μους της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Στην οδό Τσι­μι­σκή, έξω από το εμπο­ρι­κό κέντρο στο κτή­ριο όπου στε­γά­ζε­ται το προ­ξε­νείο των ΗΠΑ, έγρα­ψαν συν­θή­μα­τα στο πεζο­δρό­μιο. Στη συνέ­χεια η πορεία κατέ­λη­ξε στην κεντρι­κή πύλη του λιμα­νιού της Θεσσαλονίκης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο