Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή

Μικρής διάρ­κειας αλλά ισχυ­ρής έντα­σης νερο­πο­ντή έπλη­ξε το μεση­μέ­ρι τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, όπου μέσα σε λίγα λεπτά το σκη­νι­κό του και­ρού άλλα­ξε άρδην θυμί­ζο­ντας φθινόπωρο.

Από τη βρο­χή δρό­μοι μετα­τρά­πη­καν σε ποτά­μια, δημιουρ­γώ­ντας δυσκο­λί­ες στην κίνη­ση των οχη­μά­των αλλά και των πεζών ενώ ο δυνα­τός άνε­μος που φυσού­σε “σήκω­σε” αντι­κεί­με­να, μετα­κί­νη­σε κάδους απορ­ριμ­μά­των και προ­κά­λε­σε πτώ­σεις κλα­διών κι ενός δέντρου δίπλα στο πάρ­κο της Νέας Ελβετίας.

Η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία κλή­θη­κε σε περισ­σό­τε­ρες από δέκα περι­πτώ­σεις να επέμ­βει σε περιο­χές της ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης για αντλή­σεις υδά­των από υπό­γεια. Τα έντο­να φαι­νό­με­να υπο­χώ­ρη­σαν με την επα­νεμ­φά­νι­ση του ήλιου, αν και στη διάρ­κεια της ημέ­ρας ανα­μέ­νο­νται νέες καται­γί­δες, σύμ­φω­να με τις μετε­ω­ρο­λο­γι­κές προβλέψεις.

Έντο­νη βρο­χό­πτω­ση αλλά χωρίς προ­βλή­μα­τα στη Χαλ­κι­δι­κή και το Κιλκίς

Έντο­νη βρο­χό­πτω­ση, αλλά χωρίς προ­βλή­μα­τα σημειώ­θη­κε στη Χαλ­κι­δι­κή και το Κιλ­κίς, όπως ανέ­φε­ρε στο ΑΠΕ — ΜΠΕ ο επι­κε­φα­λής του τμή­μα­τος πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας της Περι­φέ­ρειας Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, Μπά­μπης Στερ­γιά­δης. Για τις επό­με­νες ώρες ανα­μέ­νο­νται έντο­νες βρο­χο­πτώ­σεις από αργά το από­γευ­μα ως το βρά­δυ ενώ τα φαι­νό­με­να θα συνε­χι­στούν μέχρι αύριο το μεση­μέ­ρι στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, την Πιε­ρία και τη Χαλκιδική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο