Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Σιωπηρή πορεία στην μνήμη του Άλκη Καμπανού

Σιω­πη­ρή πορεία στην μνή­μη του Άλκη Καμπα­νού πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στην Θεσ­σα­λο­νί­κη, με πρω­το­βου­λία του σωμα­τεί­ου «Εις το όνο­μα του Αλκη», εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων, Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων, της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Μαθη­τών και άλλων φορέ­ων της πόλης, στην επέ­τειο για τον ένα χρό­νο από την δολο­φο­νία του 19χρονου.

«Άλκη ζεις, δεν θα ξεχα­στείς» είναι το σύν­θη­μα που έγρα­φε το πανό στην κεφα­λή της πορεί­ας, αλλά και το μόνο σύν­θη­μα που ακού­στη­κε κατά την έναρ­ξή της από το σημείο που δολο­φο­νή­θη­κε ο Άλκης. Πλή­θος κόσμου, ανά­με­σά τους πολ­λοί γονείς με τα παι­διά τους, φοι­τηες, μαθη­τές εργα­ζό­με­νοι με τα πανό τους, συμ­με­τεί­χαν στην πορεία κρα­τώ­ντας κεριά. «Χθες ο Άλκης, αύριο κάποιο άλλο παι­δί, οι γονείς δεν μένου­με θεα­τές» έγρα­φε το πανό της Ένω­σης Γονέ­ων Τούμπας.

Στο Πάρ­κο Αθλη­τι­κής Φιλί­ας, η πορεία έκα­νε στά­ση και φωνά­χθη­κε το σύν­θη­μα. Σε εκεί­νο το σημείο ενώ­θη­καν με την πορεία εκπρό­σω­ποι αθλη­τι­κών σωμα­τεί­ων και αθλη­τές ενώ στην κεφα­λή της πορεί­ας μπή­κε η Φιλαρ­μο­νι­κή του Δήμου Καλαμαριάς.

Η πορεία κατευ­θύν­θη­κε προς τον Λευ­κό Πύρ­γο όπου κατέ­λη­ξε η κινη­το­ποί­η­ση. Εκεί έγι­νε προ­βο­λή φωτο­γρα­φιών από την σύντο­μη ζωή του Άλκη και τις δρά­σεις μνή­μης του. Παράλ­λη­λα οι αθλη­τές των ακα­δη­μιών μπά­σκετ Κ‑18 του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρα­κλή και της ΧΑΝΘ σχη­μά­τι­σαν με κεριά το όνο­μα του Άλκη.

Στην κινη­το­ποί­η­ση παρα­βρέ­θη­κε αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απο­τε­λού­με­νη από τον Λεω­νί­δα Στολ­τί­δη βου­λευ­τή του Κόμ­μα­τος, τον Βασί­λη Τομπου­λί­δη, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ και τον Γιάν­νη Βασι­λειά­δη μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο