Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Στην «κατάψυξη» η Β. Ελλάδα

Πολι­κές θερ­μο­κρα­σί­ες και ισχυ­ρός παγε­τός συν­θέ­τουν το σκη­νι­κό του και­ρού στη βόρεια Ελλά­δα κατά την τρί­τη φάση της κακο­και­ρί­ας «Λέαν­δρος». Αρνη­τι­κές θερ­μο­κρα­σί­ες κατα­γρά­φη­καν από το πρωί σε όλες της περιο­χές της Μακε­δο­νί­ας και της Θράκης.

Εξαι­τί­ας του παγε­τού μετά τη χιο­νό­πτω­ση των προη­γού­με­νων 24ώρων, η κίνη­ση των οχη­μά­των διε­ξά­γε­ται με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες ή χιο­νο­λά­στι­χα σε σημεία του ορει­νού οδι­κού δικτύ­ου της βόρειας Ελλά­δας, ενώ κλει­στά θα μεί­νουν σήμε­ρα πολ­λά σχο­λεία της Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης στην κεντρι­κή και τη δυτι­κή Μακε­δο­νία. Για τους μαθη­τές αυτών των σχο­λεί­ων, τα μαθή­μα­τα γίνο­νται διαδικτυακά.

Συν­θή­κες ολι­κού παγε­τού επι­κρα­τούν στη δυτι­κή Μακε­δο­νία, όπου ο υδράρ­γυ­ρος το πρωί έπε­σε στους ‑14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου στη Φλώ­ρι­να και στους ‑10 βαθ­μούς στην Καστο­ριά. Με θερ­μο­κρα­σί­ες υπό το μηδέν ξύπνη­σε η Θεσ­σα­λο­νί­κη, όπου ο υδράρ­γυ­ρος έδει­ξε ‑3 βαθ­μούς Κελ­σί­ου και ‑6 βαθ­μούς στις Σέρ­ρες. Στα ίδια χαμη­λά επί­πε­δα οι θερ­μο­κρα­σί­ες σε Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και Θρά­κη, με τον υδράρ­γυ­ρο να υπο­χω­ρεί στους ‑7 βαθ­μούς Κελ­σί­ου στη Δρά­μα και στους ‑6 στην Αλεξανδρούπολη.

Μπο­ρεί ο χιο­νιάς των προη­γού­με­νων 24ώρων να κινεί­ται νοτιό­τε­ρα, αλλά ο παγε­τός παρα­μέ­νει στη βόρεια Ελλά­δα και γι’ αυτόν τον λόγο οι οδη­γοί οφεί­λουν να είναι ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κοί στις μετα­κι­νή­σεις τους. Με αλυ­σί­δες και ειδι­κού τύπου ελα­στι­κά πρέ­πει να είναι εφο­δια­σμέ­νοι όσοι κινού­νται σε ορει­νούς δρό­μους της Φλώ­ρι­νας και της Καστο­ριάς, ενώ το ίδιο ισχύ­ει για τη μετα­κί­νη­ση σε ορει­νά σημεία του οδι­κού δικτύ­ου της Χαλ­κι­δι­κής, της Ημα­θί­ας, του Κιλ­κίς και της Πέλλας.

Χωρίς προ­βλή­μα­τα πάντως διε­ξά­γε­ται η κυκλο­φο­ρία στον αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο της Εγνα­τί­ας Οδού και στους κάθε­τους άξο­νές της.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο