Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: «Το μέλλον μας δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά»

«Το μέλ­λον μας δεν είναι η σύγ­χρο­νη σκλα­βιά» ήταν το μήνυ­μα που έστει­λαν χιλιά­δες λαού στη συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη με τη συγκέ­ντρω­ση στο πλα­κό­στρω­το του Λευ­κού Πύρ­γου. Η από­φα­ση του εργα­ζό­με­νου λαού και της νεο­λαί­ας να παλέ­ψει, σε συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ, για να μην περά­σει το αντερ­γα­τι­κό έκτρω­μα εκφρά­στη­κε με αποφασιστικότητα.

thessaloniki kke 5

Τα συν­θή­μα­τα «Εμπρός λαέ άλλα­ξε σελί­δα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπί­δα», «Το μέλ­λον μας δεν είναι η σύγ­χρο­νη σκλα­βιά, δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, ζωή με ιδα­νι­κά» έδω­σαν τον τόνο και στην πορεία. Η συγκέ­ντρω­ση έκλει­σε με το σύν­θη­μα «Το μέλ­λον μας δεν είναι ο καπι­τα­λι­σμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσια­λι­σμός» να δονεί την ατμόσφαιρα.

thessaloniki kke 6

Στην κεντρι­κή του ομι­λία το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Κώστας Παρα­σκευάς χαρα­κτή­ρι­σε ” αντερ­γα­τι­κό” το νομο­σχέ­διο , επι­ση­μαί­νο­ντας ότι “πατά­ει πάνω” σε άλλες αντερ­γα­τι­κές προ­βλέ­ψεις και νόμους “προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων” και κάλε­σε την κυβέρ­νη­ση να μην το κατα­θέ­σει προς ψήφι­ση στη Βου­λή ενώ έβα­λε ιδιαί­τε­ρα ενά­ντια στις ρυθ­μί­σεις του χρό­νου διευ­θέ­τη­σης του ωρα­ρί­ου εργασίας.

thessaloniki kke 7

“Οι εργα­ζό­με­νοι δε δου­λεύ­ουν υπε­ρω­ρί­ες, για να μην τις πλη­ρώ­νο­νται. Οι εργα­ζό­με­νοι δου­λεύ­ουν υπε­ρω­ρί­ες, από ανά­γκη. Σε αυτήν την ανά­γκη, πατούν οι εργο­δό­τες και το μεγά­λο κεφά­λαιο για να αυξά­νουν τα κέρ­δη τους” τόνι­σε ο ομι­λη­τής και συνέ­χι­σε : “Όμως, η δύνα­μη των εργα­ζο­μέ­νων δεν βρί­σκε­ται στην ατο­μι­κή σύμ­βα­ση και στην ατο­μι­κή ευθύ­νη, βρί­σκε­ται στη συλ­λο­γι­κό­τη­τα, στα συνδικάτα…Ο νόμος τους ακό­μη κι αν ψηφι­στεί θα καταρ­γη­θεί στην πρά­ξη… Εδώ είναι Ελλά­δα, υπάρ­χει ταξι­κό εργα­τι­κό κίνη­μα, υπάρ­χει το ΠΑΜΕ. Υπάρ­χει το ΚΚΕ”.

thessaloniki kke 8

“Όπως εοπε κλεί­νο­ντας την ομι­λία του ο Κώστας Παρα­σκευάς: “Η βαρ­βα­ρό­τη­τα που ζού­με δεν μπο­ρεί να συνε­χί­ζε­ται. Το σύστη­μα εκμε­τάλ­λευ­σης δεν μπο­ρεί να διαιω­νί­ζε­ται. Ας ανα­λά­βει ο καθέ­νας μας την ευθύ­νη να βάλει το δικό του λιθα­ρά­κι γι’ αυτό. Για να πάψουν οι νέες γενιές να ζουν τον εφιάλ­τη της εκμετάλλευσης».

thessaloniki kke 9

Τη συγκέ­ντρω­ση διορ­γά­νω­σε η ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ και την εκδή­λω­ση παρα­κο­λού­θη­σαν τοπι­κοί βου­λευ­τές, συν­δι­κα­λι­στές, στε­λέ­χη και μέλη του ΚΚΕ.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο