Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Τραμπούκικη επίθεση αστυνομικών σε στελέχη του ΚΚΕ μέσα στο δικαστικό μέγαρο!

Τρα­μπού­κι­κη επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών δέχθη­καν σήμε­ρα το πρωί, μέσα στο δικα­στι­κό μέγα­ρο Θεσ­σα­λο­νί­κης, στε­λέ­χη του ΚΚΕ, ένα εκ των οποί­ων είναι μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κόμματος.

Η απρό­κλη­τη επί­θε­ση των αστυ­νο­μι­κών κατά των 8 εργα­ζο­μέ­νων σημειώ­θη­κε όταν ανα­κοι­νώ­θη­κε η ανα­βο­λή της δίκης για τις 21 Μάρ­τη 2023 και οι αγω­νι­στές εργα­ζό­με­νοι έβγαι­ναν από την αίθουσα.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Σήμε­ρα 15 Ιου­νί­ου 2022 ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη η δίκη των στε­λε­χών του ΚΚΕ, που διώ­κο­νται για την κινη­το­ποί­η­ση στις 6 Απρί­λη 2022 ενά­ντια στη μετα­τρο­πή του λιμα­νιού της Θεσ­σα­λο­νί­κης σε ΝΑΤΟι­κό ορμητήριο.

Αφού ολο­κλη­ρώ­θη­κε η δια­δι­κα­σία και δόθη­κε ανα­βο­λή για τις 21/3/2023, κατά την έξο­δό τους από την αίθου­σα του δικα­στη­ρί­ου, συνέ­βη το εξής εξω­φρε­νι­κό περι­στα­τι­κό: Αστυ­νο­μι­κοί που βρί­σκο­νταν μέσα στον χώρο του δικα­στη­ρί­ου ως μάρ­τυ­ρες κατη­γο­ρί­ας, μαζί με αστυ­νο­μι­κούς που ήταν σε υπη­ρε­σία, επι­τέ­θη­καν με απρό­κλη­το και τρα­μπού­κι­κο τρό­πο στα στε­λέ­χη του ΚΚΕ, με απο­τέ­λε­σμα να σκί­σουν τα ρού­χα ενός από αυτούς και συγκε­κρι­μέ­να του Γρη­γό­ρη Κλι­γκό­που­λου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το νέο περι­στα­τι­κό αστυ­νο­μι­κής βίας και αυθαι­ρε­σί­ας, εντός του χώρου του δικα­στη­ρί­ου, ξεπερ­νά πλέ­ον κάθε όριο. Απαι­τού­με την άμε­ση διε­ρεύ­νη­ση και από­δο­ση των ευθυ­νών σε όσους εμπλέ­κο­νται στη συγκε­κρι­μέ­νη επί­θε­ση. Η Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση και η προϊ­στα­μέ­νη αρχή της Εισαγ­γε­λί­ας είναι υπό­λο­γες για αυτό το πρω­το­φα­νές περιστατικό.

Πρό­κει­ται για συνέ­χεια της προ­σπά­θειας της κυβέρ­νη­σης για τη δημιουρ­γία κλί­μα­τος τρο­μο­κρα­τί­ας και εκφο­βι­σμού. Τους απα­ντά­με ότι το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα δεν τρο­μο­κρα­τεί­ται. Θα συνε­χί­σει με όλες του τις δυνά­μεις να παλεύ­ει για τη Θεσ­σα­λο­νί­κη λιμά­νι των λαών και όχι ορμη­τή­ριο των ιμπεριαλιστών.

Για το περι­στα­τι­κό αυτό, ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης πραγ­μα­το­ποί­η­σε παρέμ­βα­ση στον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Τ. Θεο­δω­ρι­κά­κο, μετα­φέ­ρο­ντας την έντο­νη δια­μαρ­τυ­ρία και καταγ­γε­λία του ΚΚΕ, μαζί με την απαί­τη­ση για τη διε­ρεύ­νη­ση της υπόθεσης».

Σκι­σμέ­να ρού­χα από την επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών σε στε­λέ­χη του ΚΚΕ

Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Την αναί­τια επί­θε­ση των αστυ­νο­μι­κών κατά των εργα­ζό­με­νων μέσα στα δικα­στή­ρια, καταγ­γέλ­λει η Γραμ­μα­τεία Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΠΑΜΕ.

Στην καταγ­γε­λία της αναφέρει:

«Καταγ­γέλ­λου­με την απρό­κλη­τη επί­θε­ση που δέχτη­καν οι απερ­γοί που δικά­ζο­νται σήμε­ρα, κάτω από ανυ­πό­στα­τες κατη­γο­ρί­ες. Αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, χωρίς καμία αφορ­μή, επι­τέ­θη­καν στους 8 εργα­ζό­με­νους καθώς έβγαι­ναν από την αίθου­σα των δικα­στη­ρί­ων, σκί­ζο­ντας το που­κά­μι­σο ενός από αυτούς. Την ίδια ώρα οι φασί­στες κάθε είδους συμ­μο­ρί­ας, μπαι­νο­βγαί­νουν κου­στου­μα­ρι­σμέ­νοι μέσα στα δικαστήρια!

Συνε­χί­ζε­ται η προ­σπά­θεια να τρο­μο­κρα­τή­σουν όποιον σηκώ­νει κεφά­λι, όποιον δεν δέχε­ται η χώρα του να σέρ­νε­ται στον πόλεμο.

Οι εργα­ζό­με­νοι δεν μασά­νε, δεν τρο­μο­κρα­τού­νται. Συνε­χί­ζου­με ακό­μα πιο δυνα­μι­κά, ακό­μα πιο αποφασιστικά!

Απαι­τού­με να απο­δο­θούν ευθύ­νες για την απρό­κλη­τη αστυ­νο­μι­κή βία ενα­ντί­ον των συνα­δέλ­φων μας.

Εδώ και τώρα να απο­συρ­θούν όλες οι κατηγορίες».

Στην συνέ­χεια ακο­λου­θή­σε πορεία στους κεντρι­κούς δρό­μους της πόλης με τους εργα­ζό­με­νους να καταγ­γέ­λουν την τρα­μπού­κι­κη επί­θε­ση και να απαι­τούν «οι ναζί στην φυλακή»

902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο