Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Φασιστοειδή βανδάλισαν το μνημείο για την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί

Άγνω­στα φασι­στοει­δή βαν­δά­λι­σαν χθες βρά­δυ το μνη­μείο για την απε­λευ­θέ­ρω­ση της Θεσ­σα­λο­νί­κης από τα ναζι­στι­κά στρα­τεύ­μα­τα που βρί­σκε­ται στην παρα­λία της πόλης. 

Από τη μπρο­στι­νή πλευ­ρά του μνη­μεί­ου οι βάν­δα­λοι φασί­στες μουν­τζού­ρω­σαν με σπρέϊ την επι­γρα­φή, ενώ από πίσω σχε­δί­α­σαν γνω­στό φασι­στι­κό σύμ­βο­λο που χρη­σι­μο­ποιούν ναζι­στι­κές και ακρο­δε­ξιές οργανώσεις. 

Το μνη­μείο, που βρί­σκε­ται στο ύψος του Βασι­λι­κού Θεά­τρου κοντά στο Λευ­κό Πύρ­γο, είναι αφιε­ρω­μέ­νο στην απε­λευ­θέ­ρω­ση της πόλης από τον ΕΛΑΣ την 30η Οκτω­βρί­ου του 1944 και φέρει την επι­γρα­φή: “Μνη­μείο των μαχη­τών του ΕΛΑΣ που απε­λευ­θέ­ρω­σαν τη Θεσ­σα­λο­νί­κη από τα ναζι­στι­κά στρα­τεύ­μα­τα κατο­χής στις 30 Οκτω­βρί­ου 1944”.

mnhmeio ELAS 2

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι την ημέ­ρα του βαν­δα­λι­σμού στο σημείο είχε πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συγκέ­ντρω­ση ακρο­δε­ξιών και εθνι­κι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων για τη Μακεδονία. 

Προ­φα­νώς, οι από­γο­νοι των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών και τα κάθε λογής φασι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα ενο­χλού­νται σφό­δρα από το γεγο­νός ότι ο ΕΛΑΣ απε­λευ­θέ­ρω­σε την πόλη από τους Ναζί κατα­κτη­τές τους οποί­ους οι ίδιοι θαυ­μά­ζουν και υμνούν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο