Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! — Συγκέντρωση του ΚΚΕ αύριο στις 7 μ.μ. στο Αγ. Βενιζέλου

Συγκέ­ντρω­ση διορ­γα­νώ­νει αύριο Παρα­σκευή 25 Φλε­βά­ρη στις 7 το από­γευ­μα, στο Αγ. Βενι­ζέ­λου και πορεία προς το Ρώσι­κο και Αμε­ρι­κά­νι­κο Προ­ξε­νείο η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Στην ανα­κοί­νω­σή της η ΚΟ Κ. Μακε­δο­νί­ας αναφέρει:

«Η απα­ρά­δε­κτη στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση και εισβο­λή της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία είναι η τυπι­κή έναρ­ξη ενός πολέ­μου, που έχει προ­ε­τοι­μα­στεί όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια και αφο­ρά στον αντα­γω­νι­σμό δύο ιμπε­ρια­λι­στι­κών στρα­το­πέ­δων — από την μία οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία — για τα κέρ­δη, για το μοί­ρα­σμα αγο­ρών, εδαφών.

Το συμ­φέ­ρον του ελλη­νι­κού λαού, των λαών συνο­λι­κά, είναι στη δική τους πάλη ενά­ντια στον πόλε­μο και όχι να δια­λέ­ξουν ιμπε­ρια­λι­στι­κό στρατόπεδο.

Με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, η Ελλά­δα, από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη έως τη Σού­δα, έχει μετα­τρα­πεί σε ένα απέ­ρα­ντο ΝΑΤΟϊ­κό ορμη­τή­ριο, αλλά και σε μαγνή­τη αντι­ποί­νων, όπως έχει ομο­λο­γή­σει η Ρωσία.

Πλη­ρώ­σα­με πολ­λά για τους ΝΑΤΟϊ­κούς εξο­πλι­σμούς, πλη­ρώ­νου­με πολ­λά με την ακρί­βεια στα ύψη, την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια να πνί­γει τον λαό μας. Ως εδώ!

Κυρί­αρ­χοι είναι μόνο οι λαοί που πρέ­πει να κατα­δι­κά­σουν τις αστι­κές τάξεις και κυβερ­νή­σεις των χωρών τους, οι οποί­ες τους οδη­γούν στη σφα­γή, τόσο στην Ουκρα­νία όσο και στη Ρωσία, παντού.

Να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την περι­κύ­κλω­ση της Ρωσίας.

Να κλεί­σουν τώρα οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κές στρα­τιω­τι­κές βάσεις στη χώρα μας.

Να δυνα­μώ­σει η πάλη για απο­δέ­σμευ­ση από τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του.

Παρα­σκευή 25 Φεβρουα­ρί­ου στις 19:00 — Συγκέ­ντρω­ση στο Αγ. Βενι­ζέ­λου και πορεία προς το Ρώσι­κο και το Αμε­ρι­κά­νι­κο Προξενείο».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο