Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: 26χρονος Γεωργιανός ο άντρας που παρασύρθηκε από ρέμα — Η συγκινητική προσπάθεια νεαρού να τον σώσει (ΦΩΤΟ)

Ταυ­το­ποι­ή­θη­κε ο νεκρός άντρας, που βρέ­θη­κε χθες σε κατοι­κη­μέ­νη περιο­χή στην Πολί­χνη Θεσ­σα­λο­νί­κης, ο οποί­ος επι­βε­βαιώ­θη­κε πως ήταν ο οδη­γός του οχή­μα­τος, που είχε παρα­συρ­θεί νωρί­τε­ρα από ορμη­τι­κά νερά, κοντά στο νοσο­κο­μείο «Παπα­γε­ωρ­γί­ου».

Πρό­κει­ται για 26χρονο υπή­κοο Γεωρ­γί­ας, ο οποί­ος εντο­πί­στη­κε εκτός του οχή­μα­τός του, στην περιο­χή της οδού Μυτι­λή­νης, κοντά στο στρα­τό­πε­δο Καρατάσου.

Εντο­πί­στη­κε και το αυτο­κί­νη­το του άντρα, που αφό­του ανα­σύρ­θη­κε από το ρέμα, το οποίο είχε υπερ­χει­λί­σει μετά από ισχυ­ρή καται­γί­δα το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του, δια­πι­στώ­θη­κε ότι ανή­κε στον 26χρονο.

Η συγκινητική προσπάθεια νεαρού να σώσει τον 26χρονο

Μία συγκι­νη­τι­κή ανάρ­τη­ση έκα­νε η για­τρός του ΕΚΑΒ, Στέλ­λα Χαρι­τί­δου, για το τρα­γι­κό περι­στα­τι­κό στην Πολίχνη.

Όπως περι­γρά­φει η ίδια ένας νεα­ρός περί­που 20 ετών, χωρίς δεύ­τε­ρη σκέ­ψη έπε­σε στο ρέμα, ανέ­συ­ρε τον 26χρονο και του έκα­νε ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτά­σει το ΕΚΑΒ.

«Αυτός ο νεα­ρός, μάλ­λον ούτε 20 χρό­νων, είναι ο γιος που θέλω να έχω. Είμαι περή­φα­νη για αυτόν. Ανε­ξάρ­τη­τα από το απο­τέ­λε­σμα, καθώς πάρα την συντο­νι­σμέ­νη προ­σπά­θεια ανα­ζω­ο­γό­νη­σης από την ομά­δα του ΕΚΑΒ, ο επί­σης νέος άνδρας δεν ανέ­νη­ψε, αυτό το νέο παι­δί, μας δίδα­ξε με τον αυθορ­μη­τι­σμό του & το θάρ­ρος του, ότι υπάρ­χουν ακό­μα άνθρω­ποι που δεν θα σκε­φτούν & δεν θα λογα­ριά­σουν τον κίν­δυ­νο για να βοη­θή­σουν τον συνάν­θρω­πο τους», ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων η Στέλ­λα Χαριτίδου.

Η ανάρ­τη­ση:

«Αυτό το παλι­κά­ρι, στον κόκ­κι­νο κύκλο της φωτο­γρα­φί­ας, είναι ο δικός μου, σημε­ρι­νός ήρω­ας. Δεν ξέρω το όνο­μα του. Όμως με συγκί­νη­σε με την αυτα­πάρ­νη­ση του, καθώς χωρίς δεύ­τε­ρη σκέ­ψη έπε­σε στο ρέμα, ανέ­συ­ρε το θύμα & μέχρι να φτά­σου­με εμείς (ΕΚΑΒ) έκα­νε θωρα­κι­κές συμπιέ­σεις, εφαρ­μό­ζο­ντας Καρ­διο­πνευ­μο­νι­κή Αναζωογόνηση.

Αυτός ο νεα­ρός, μάλ­λον ούτε 20 χρό­νων, είναι ο γιος που θέλω να έχω. Είμαι περή­φα­νη για αυτόν. Ανε­ξάρ­τη­τα από το απο­τέ­λε­σμα, καθώς πάρα την συντο­νι­σμέ­νη προ­σπά­θεια ανα­ζω­ο­γό­νη­σης από την ομά­δα του ΕΚΑΒ, ο επί­σης νέος άνδρας δεν ανέ­νη­ψε, αυτό το νέο παι­δί, μας δίδα­ξε με τον αυθορ­μη­τι­σμό του & το θάρ­ρος του, ότι υπάρ­χουν ακό­μα άνθρω­ποι που δεν θα σκε­φτούν & δεν θα λογα­ριά­σουν τον κίν­δυ­νο για να βοη­θή­σουν τον συνάν­θρω­πο τους.

Στους γονείς του θέλω να πω, ότι έχουν ένα αστέ­ρι στο σπί­τι τους & στον ίδιο, ότι μου έδω­σε μεγά­λη δύνα­μη & ελπί­δα ότι έχου­με ακό­μα πιθα­νό­τη­τες ως κοι­νω­νία να τα καταφέρουμε…

Μπρά­βο μικρέ 🙏

Στην ομά­δα μου, τους Δια­σώ­στες μου, θέλω να πω μόνο ευχα­ρι­στώ! Εσείς είστε τα δικά μου αστέρια…».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο