Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη — 85η ΔΕΘ: μεγάλο συλλαλητήριο εργατών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών και νέων

Στο Βαρ­δά­ρη ολο­κλη­ρώ­θη­κε το πολύ μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο των εργα­τι­κών Συν­δι­κά­των, αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, αγρο­τών γυναι­κών και νέων στέλ­νο­ντας μήνυ­μα πως «Μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει τον λαό. Η δίκαιη οργή να γίνει δύνα­μη οργά­νω­σης και αγώνα».

Δια­δη­λω­τές από πολ­λές περιο­χές της Βόρειας Ελλά­δας, συγκε­ντρώ­θη­καν στην πλα­τεία ΧΑΝΘ και πορεύ­τη­καν μαχη­τι­κά και δυνα­μι­κά στους δρό­μους της πόλης φωνά­ζο­ντας συνε­χώς συν­θή­μα­τα όπως «Χωρίς εσέ­να γρα­νά­ζι δε γυρ­νά, εργά­τη μπο­ρείς χωρίς αφε­ντι­κά», «Τέρ­μα πια στις σύγ­χρο­νη σκλα­βιά, στα­θε­ρή δου­λειά ζητά­ει η εργα­τιά» και «Συμ­βά­σεις κλα­δι­κές, αυξή­σεις των μισθών είναι η απά­ντη­ση των εργατών».

thess deth thess deth1 thess deth2 thess deth3

Δια­δή­λω­σαν για όλα εκεί­να που τους τσα­κί­ζουν τη ζωή και τα δικαιώ­μα­τά τους. Ενά­ντια στην εφαρ­μο­γή του νόμου-έκτρω­μα με τις «ανα­τρο­πές του αιώ­να», με το οποίο η κυβέρ­νη­ση «φιλο­δο­ξεί» να βάλει στο γύψο τη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση ώστε να ξεσα­λώ­νει η εργο­δο­σία στους χώρους δου­λειάς. Για μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της ζωής του λαού από την παν­δη­μία, για ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας. Για να μπει φρέ­νο στην κατα­κρε­ούρ­γη­ση του εργα­τι­κού — λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος από τις ανα­τι­μή­σεις και την ακρί­βεια, κόντρα στα ψίχου­λα-κοροϊ­δία που ανα­κοι­νώ­νει η κυβέρ­νη­ση και το κλί­μα που επι­χει­ρεί να καλ­λιερ­γή­σει ενό­ψει των εγκαι­νί­ων της Έκθεσης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο