Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσ/νίκη: Κινητοποίηση αύριο στις 8.30 π.μ. για την απαλλαγή των συλληφθέντων στην απεργία στις 6 Απρίλη

Δικά­ζο­νται αύριο Τετάρ­τη 15 Ιού­νη στα δικα­στή­ρια της Θεσ­σα­λο­νί­κης οι 8 αγω­νι­στές απερ­γοί, οι οποί­οι συνε­λή­φθη­σαν στις 6 Απρί­λη, στο λιμά­νι της Θεσσαλονίκης.

Εργα­τι­κά σωμα­τεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης καλούν στις 8.30 π.μ. στα δικα­στή­ρια για αλλη­λεγ­γύη στους συλ­λη­φθέ­ντες, απαι­τώ­ντας να απαλ­λα­γούν από κάθε κατηγορία.

Το κάλε­σμα απευ­θύ­νουν: Συν­δι­κά­το Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Τηλε­πι­κοι­νω­νιών και Πλη­ρο­φο­ρι­κής Ν. Θεσ­σα­λο­νί­κης, Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στις Επι­χει­ρή­σεις Παρα­γω­γής Επι­σι­τι­στι­κών Προ­ϊ­ό­ντων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, Ένω­ση Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Ν. Θεσ­σα­λο­νί­κης, Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των ν. Θεσ­σα­λο­νί­κης, Ένω­ση Λογι­στών Θεσ­σα­λο­νί­κης, Σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων, Σωμα­τείο Εργα­ζό­με­νων σε Του­ρι­στι­κές και Επι­σι­τι­στι­κές Επι­χει­ρή­σεις Θεσ­σα­λο­νί­κης Χαλ­κι­δι­κής, Πιε­ρί­ας και Σωμα­τείο Εργα­ζό­με­νων EFOOD Θεσσαλονίκης.

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Θεσ­σα­λο­νί­κης προ­κή­ρυ­ξε στά­ση εργα­σί­ας για τις ώρες διε­ξα­γω­γής της δίκης από τις 8 π.μ. ως τις 12 μ.

Τα Σωμα­τεία σημειώνουν:

«Το “έγκλη­μα” τους ήταν πως δεν θέλουν το λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης να μετα­τρα­πεί σε ορμη­τή­ριο των φονιά­δων του ΝΑΤΟ, πως δια­δή­λω­σαν μαζί με χιλιά­δες κόσμου ενά­ντια στην εμπλο­κή της Ελλά­δας στο μακέ­λε­μα λαών.

Καταγ­γέλ­λου­με την αναί­τια βία εις βάρος των εργα­ζο­μέ­νων, με απο­τέ­λε­σμα ένας από αυτούς να βρε­θεί στο νοσο­κο­μείο, τις συλ­λή­ψεις οχτώ συνα­δέλ­φων μας, τη βίαιη και παρά­νο­μη προ­σα­γω­γή δημο­σιο­γρά­φου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ.

Καταγ­γέλ­λου­με την απρό­κλη­τη επί­θε­ση των δυνά­με­ων κατα­στο­λής ενά­ντια στους εργα­ζό­με­νους απερ­γούς, που με τη μαζι­κή και μαχη­τι­κή κινη­το­ποί­η­σή τους στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης, απο­κά­λυ­ψαν το ρόλο που αυτό παί­ζει σαν πέρα­σμα για στρα­τιω­τι­κό εξο­πλι­σμό, με σκο­πό αυτό να φτά­σει στην Αν. Ευρώπη.

Αυτό είναι που πονά­ει την κυβέρ­νη­ση, γι’ αυτό αμό­λη­σε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενά­ντια στους εργά­τες. Το ότι ο λαός δεν θέλει η χώρα του να χωθεί στους πολέ­μους των ιμπεριαλιστών.

Αυτός είναι ο πραγ­μα­τι­κός εχθρός κυβέρ­νη­σης και εργο­δο­σί­ας: ο αγω­νι­ζό­με­νος λαός!

Από την μια, συλ­λή­ψεις, γκλοπ, βία, χει­ρο­πέ­δες σε τραυ­μα­τί­ες απερ­γούς, και από την άλλη προ­κλη­τι­κή αθώ­ω­ση του 22χρονου που ενώ στο αυτο­κί­νη­τό του βρέ­θη­καν τρι­κά­κια και το πανό της εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης φασι­στι­κών συμ­μο­ριών στο ΕΠΑΛ Ευό­σμου τον περα­σμέ­νο Γενά­ρη, θεω­ρή­θη­κε πως αυτός δεν είχε σχέ­ση με τα γεγονότα!!!

Από τη μια οι συνά­δελ­φοί μας δικά­ζο­νται για­τί θέλουν η πατρί­δα μας να μην εμπλα­κεί στους πολέ­μους των ιμπε­ρια­λι­στών, για­τί δεν θέλουν να γίνουν οι πόλεις μας στό­χος αντιποίνων!

Από την άλλη, την ίδια μέρα, οι ναζι­στές δολο­φό­νοι της Χρυ­σής Αυγής, προ­σπα­θούν στο εφε­τείο να αναι­ρέ­σουν την κατα­δί­κη τους και να πέσουν στα μαλα­κά, ενώ έχει απο­κα­λυ­φθεί με κάθε τρό­πο η εγκλη­μα­τι­κή τους δρά­ση με δολο­φο­νί­ες μετα­να­στών και Ελλή­νων, η στή­ρι­ξη που δίνουν σε επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και ενά­ντια στο λαό!

Δεν θα τους περάσει!!

Όλοι, την Τετάρ­τη, 15/6, στις 8:30 π.μ., στα δικα­στή­ρια Θεσ­σα­λο­νί­κης, για να απαι­τή­σου­με να απαλ­λα­γούν οι συνά­δελ­φοί μας από κάθε κατη­γο­ρία».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο