Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θετικά στον κορονοϊό άλλα έξι μέλη του πληρώματος του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός»

Θετι­κά στον κορο­νο­ϊό δια­πι­στώ­θη­κε ότι είναι ακό­μη έξι άτο­μα ‑μέλη του πλη­ρώ­μα­τος- του επι­βα­τη­γού οχη­μα­τα­γω­γού πλοί­ου «Διο­νύ­σιος Σολω­μός», το οποίο βρί­σκε­ται από χθες το από­γευ­μα στο λιμά­νι του Πει­ραιά, κενό επιβατών.

Σημειώ­νε­ται, ότι χθες, κατά τη διάρ­κεια του πλου του συγκε­κρι­μέ­νου πλοί­ου από το λιμά­νι του Πει­ραιά προς τα νησιά των Δυτι­κών Κυκλά­δων, εντο­πί­στη­καν άλλα τρία κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού σε μέλη του πλη­ρώ­μα­τος. Πρό­κει­ται για δύο ναύ­τες και έναν μηχανικό.

Συνο­λι­κά, στο συγκε­κρι­μέ­νο πλοίο έχουν εντο­πι­στεί εννέα κρού­σμα­τα από χθες, ενώ την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα σε ακό­μη ένα μέλος του πλη­ρώ­μα­τος, το οποίο βρι­σκό­ταν εκτός πλοί­ου, διε­γνώ­σθη ο ιός. Ο συγκε­κρι­μέ­νος ναυ­τι­κός, σύμ­φω­να με την εται­ρεία, ήταν εκτός πλοί­ου και δεν είχε έρθει σε επα­φή με τα υπό­λοι­πα μέλη του πληρώματος.

Τα εννέα μέλη του πλη­ρώ­μα­τος στα οποία εντο­πί­στη­κε ο ιός είναι ασυμ­πτω­μα­τι­κά και τέθη­καν σε καρα­ντί­να εκτός πλοί­ου, σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες του ΕΟΔΥ.

Στο πλοίο πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σήμε­ρα νέα απο­λύ­μαν­ση, ενώ διε­νερ­γή­θη­κε έλεγ­χος σε όλα τα μέλη του πλη­ρώ­μα­τος. Επί­σης, τα εννέα άτο­μα που τέθη­καν σε καρα­ντί­να αντι­κα­τα­στά­θη­καν από άλλα μέλη πλήρωμα.

Το πλοίο, το οποίο πραγ­μα­το­ποιεί το δρο­μο­λό­γιο Θήρα, Ίο, Σίκι­νο, Φολέ­γαν­δρο, Κίμω­λο, Μήλο, Σίφ­νο, Σέρι­φο, Κύθνο, Πει­ραιά δεν θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει σήμε­ρα δρομολόγιο.

«Η εξά­πλω­ση των κρου­σμά­των του COVID-19 σε μέλη του πλη­ρώ­μα­τος του Ε/Γ‑Ο/Γ πλοί­ου “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” της ναυ­τι­λια­κής εται­ρεί­ας ANMEZ επι­βε­βαιώ­νει την καταγ­γε­λία μας από τις 8 Οκτώ­βρη και την ανά­δει­ξη για την άμε­ση λήψη μέτρων σε ναυ­τερ­γά­τες και επι­βαί­νο­ντες, γεγο­νός που απο­σιω­πή­θη­κε, ενώ το πλοίο συνέ­χι­σε να εκτε­λεί δρο­μο­λό­για», ανα­φέ­ρουν, σε κοι­νή ανα­κοί­νω­σή τους, τα ναυ­τερ­γα­τιά σωμα­τεία της Πανελ­λή­νιας Ένω­σης Μηχα­νι­κών Εμπο­ρι­κού Ναυ­τι­κού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελ­λή­νιας Ενω­σης Κατω­τέ­ρων Πλη­ρω­μά­των Μηχα­νής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελ­λή­νιας Ένω­σης Μαγείρων.

Τα τρία σωμα­τεία ζητούν να ληφθούν όλα τα ανα­γκαία μέτρα για τον έλεγ­χο, την πρό­λη­ψη και την προ­στα­σία των ναυ­τερ­γα­τών του πλοί­ου και των επι­βα­τών που επι­βι­βά­στη­καν αυτήν την περί­ο­δο, ενώ απαι­τούν να μη γίνει καμία από­λυ­ση ναυτεργάτη.

 

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο