Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θετικός στον κορονοϊό ο Μπολσονάρου

Ο ακρο­δε­ξιός πρό­ε­δρος της Βρα­ζι­λί­ας Ζαΐχ Μπολ­σο­νά­ρου ανα­κοί­νω­σε πως δια­γνώ­στη­κε θετι­κός στη νόσο Covid-19.

Σε τηλε­ο­πτι­κό του μήνυ­μα ο 65χρονος ακρο­δε­ξιός πρό­ε­δρος της Βρα­ζι­λί­ας, Ζαΐχ Μπολ­σο­νά­ρου, ανα­κοί­νω­σε ότι έχει προ­σβλη­θεί από κορω­νο­ϊό, τη στιγ­μή που η παν­δη­μία πλήτ­τει σε ανη­συ­χη­τι­κό βαθ­μό τη χώρα του.

Ο ακρο­δε­ξιός Μπολ­σο­νά­ρου συστη­μα­τι­κά υπο­βάθ­μι­ζε την απει­λή του Covid-19, την οποία χαρα­κτή­ρι­ζε «γρι­πού­λα», επι­μέ­νο­ντας να αξιώ­νει επά­νο­δο στην ομα­λό­τη­τα για να μην τρω­θεί η οικο­νο­μία παρό­τι η Βρα­ζι­λία ξεπέ­ρα­σε χθες τους 65.000 θανά­τους και τα 1,6 εκατ. κρού­σμα­τα μόλυνσης.

Ο ακρο­δε­ξιός λαϊ­κι­στής πολι­τι­κός αψη­φού­σε τις ιατρι­κές συστά­σεις και αρνού­νταν να φορά μάσκα στις δημό­σιες εμφα­νί­σεις του ακό­μη και αφού θεω­ρη­τι­κά υπο­χρε­ώ­θη­κε να χρη­σι­μο­ποιεί αυτό το μέσο ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας με από­φα­ση δικα­στή στα τέλη Ιου­νί­ου. Το ίδιο καλού­σε να κάνουν και οι συμπο­λί­τες του.

Σύμ­φω­να με το CNN Brasil, ο Μπολ­σο­νά­ρου έχει αρχί­σει να παίρ­νει ένα κοκτέιλ φαρ­μά­κων — το ανθε­λο­νο­σια­κό υδρο­ξυ­χλω­ρο­κί­νη και το αντι­βιο­τι­κό αζι­θρο­μυ­κί­νη — που προ­βά­λει ως θερα­πεία για την COVID-19, παρό­τι ελά­χι­στα τεκ­μή­ρια υπάρ­χουν για την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τά της.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο