Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αμβρόσιος

Θετι­κός στον κορω­νο­ϊό έχει δια­γνω­στεί ο πρώ­ην Μητρο­πο­λί­της Καλα­βρύ­των Αμβρόσιος.

Την απο­κά­λύ­ψη έκα­νε, σύμ­φω­να με τοπι­κά μέσα, ο ίδιος καθώς προ­σερ­χό­ταν στο Νοσο­κο­μείο του Ρίου, συνο­δεύ­ο­ντας τον νυν Μητρο­πο­λί­τη Ιερώ­νυ­μο ο οποί­ος και παρέ­μει­νε για νοση­λεία, προ­σβε­βλη­μέ­νος επί­σης από κορωνοϊό.

Σύμ­φω­να με την ίδια πηγή (flamis.gr) οι για­τροί κάλε­σαν τον Αμβρό­σιο να παρα­μεί­νει για νοση­λεία καθώς έχει προ­βλή­μα­τα με την υγεία του, αλλά εκεί­νος αρνή­θη­κε, υπο­γρά­φο­ντας έγγρα­φο οικειο­θε­λούς αποχώρησης.

Για το θέμα έχει ενη­με­ρω­θεί και ο Yπουρ­γός υγεί­ας αλλά και ο Yφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Θεω­ρού­με ότι δεν είναι η στιγ­μή για κανέ­να άλλο σχό­λιο σχε­τι­κά με τον γνω­στό για το ποιον του Αμβρό­σιο πέραν της παρά­θε­σης της είδη­σης. Όμως, οφεί­λου­με να επι­ση­μά­νου­με ότι και η περί­πτω­ση Αμβρό­σιου μαζί με αυτές των άλλων ιεραρ­χών απο­δει­κνύ­ουν ότι οι ιεράρ­χες, οι ιερείς και οι πιστοί δεν είναι απρό­σβλη­τοι από τον ιό.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της εφη­με­ρί­δας «Πελο­πόν­νη­σος», ο Αμβρό­σιος έκα­νε κανο­νι­κά το τεστ κορο­νοϊ­ού, ωστό­σο κανείς εκ των συνερ­γα­τών του δεν γνώ­ρι­ζε το απο­τέ­λε­σμα. Οταν ρωτή­θη­κε, για την κατά­στα­ση της υγεί­ας του ο κ. Αμβρό­σιος απά­ντη­σε: «Αν ρωτούν έξω, για­τί δεν με βλέ­πουν, να λέτε πως είμαι αδιάθετος».…

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο