Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θετικό κρούσμα σε προϊσταμένη νοσηλεύτρια του «Ευαγγελισμό» — Δήλωση του Ηλία Σιώρα

Θετι­κή στον κορο­νο­ϊό βρέ­θη­κε προϊ­στα­μέ­νη νοση­λευ­τι­κής υπη­ρε­σί­ας Κλι­νι­κής του Νοσο­κο­μεί­ου «Ευαγ­γε­λι­σμός», η οποία είναι ασυμ­πτω­τι­κή. Η Κλι­νι­κή απο­λυ­μάν­θη­κε και όλο το προ­σω­πι­κό της τέθη­κε σε καραντίνα.

Με δήλω­σή του ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων του Νοσο­κο­μεί­ου, Ηλί­ας Σιώ­ρας, ανέ­φε­ρε ότι υπάρ­χει αγω­νία στο προ­σω­πι­κό μήπως προ­κύ­ψουν και νέα θετι­κά κρού­σμα­τα στο προ­σω­πι­κό, καθώς έχουν ληφθεί ήδη δεκά­δες δείγ­μα­τα και τόνι­σε ότι από και­ρό οι εργα­ζό­με­νοι «ζητού­σα­με να γίνε­ται τακτι­κός προ­λη­πτι­κός έλεγ­χος σε όλο το προ­σω­πι­κό»., Είπε επί­σης ότι η διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου υπο­σχέ­θη­κε ότι θα γίνει έλεγ­χος σε όλο το προ­σω­πι­κό που είναι στις Κλι­νι­κές για τον COVID-19, στις Μονά­δες και στο ΤΕΠ, ενώ για το υπό­λοι­πο προ­σω­πι­κό θα γίνει δειγ­μα­το­λη­πτι­κός έλεγχος.

Η ανί­χνευ­ση του κρού­σμα­τος έγι­νε στο πλαί­σιο του προ­λη­πτι­κού ελέγ­χου που διε­ξά­γε­ται στο προ­σω­πι­κό του νοσο­κο­μεί­ου το τελευ­ταίο 48ωρο, όπως ορί­ζουν τα σχε­τι­κά πρω­τό­κολ­λα του Εθνι­κού Οργα­νι­σμού Δημό­σιας Υγεί­ας (ΕΟΔΥ) για τη μετά­βα­ση στην επό­με­νη φάση. Τα απο­τε­λέ­σμα­τα αυτού του ελέγ­χου ανα­κοι­νώ­θη­καν σήμε­ρα στην ίδια, που έλα­βε οδη­γί­ες για την απο­μό­νω­σή της στο σπί­τι της, ενώ ιχνη­λα­τού­νται και οι επα­φές της.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο