Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου…

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ (ΚινΑλ) ζητω­κραυ­γά­ζουν καθη­με­ρι­νά υπέρ του κεφα­λαί­ου το ξέρουν πλέ­ον και οι κότες, παρά τις κορώ­νες του είδους… «ανη­συ­χώ βαθύ­τα­τα»!, «Αυτό είναι πόλε­μος. Αυτό είναι ότι έβγα­λαν τα τεθω­ρα­κι­σμέ­να απέ­να­ντι στην εργα­τι­κή τάξη, στους εργα­ζό­με­νους» (!!) του Αλ. Τσί­πρα (βλ. συνέ­ντευ­ξη στο κεντρι­κό δελ­τίο ειδή­σε­ων του Kontra Channel, διάρ­κειας 1ω:40λ με τίτλο «Αυτήν την κρί­σι­μη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρ­νη­ση»)

Ανάπτυξη LAMDA Development ΕλληνικόΑπό τα νομο­σχέ­δια της ΝΔ που έχει υπερ­ψη­φί­σει ο ΣΥΡΙΖΑ, το πιο απο­κα­λυ­πτι­κό είναι αναμ­φί­βο­λα αυτό για την επέν­δυ­ση στο Ελλη­νι­κό (σσ. Η σύμ­βα­ση έγι­νε δεκτή με ευρεία πλειο­ψη­φίαεπί 297 ψηφι­σά­ντων, «υπέρ» της κύρω­σης τάχθη­καν 264, ψηφί­στη­κε από βου­λευ­τές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚινΑλ), που λύνει τα χέρια των επι­χει­ρη­μα­τι­κών κολοσ­σών για να κερ­δο­φο­ρή­σουν από την αξιο­ποί­η­ση της τερά­στιας έκτα­σης και απ’ τη συνο­λι­κό­τε­ρη ανά­πλα­ση του παρα­λια­κού μετώ­που με κρι­τή­ριο τα δικά τους συμ­φέ­ρο­ντα και όχι του λαού της Αττικής.
Μάλι­στα η ειση­γή­τρια του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρ­κα είπε ότι η συζή­τη­ση ήταν παρα­γω­γι­κή ωστό­σο ήταν δυσά­ρε­στη η μη απο­δο­χή από κυβερ­νη­τι­κούς βου­λευ­τές του πολ­λα­πλά­σιου έργου που έχει γίνει επί της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ για το Ελλη­νι­κό.
Μπο­ρεί, λοι­πόν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να σκυ­λο­κα­βγα­δί­ζουν για τις …ταμπέ­λες στην Ακρό­πο­λη, την ίδια ώρα όμως «ενώ­νουν τις δυνά­μεις τους» για τους στρα­τη­γι­κούς σχε­δια­σμούς της αστι­κής τάξης.

.jpg

Και δεν είναι μόνο η Βου­λή. Για παρά­δειγ­μα, στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο της Πάτρας, οι παρα­τά­ξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από κοι­νού απέρ­ρι­ψαν το ψήφι­σμα της δημο­τι­κής αρχής για άνευ όρων επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας. Οι δυνά­μεις του ΣΥΡΙΖΑ, μάλι­στα, προ­φα­νώς από το άγχος τους μη χάσουν κανέ­να σεντ οι κλι­νι­κάρ­χες, στή­ρι­ξαν την πρό­τα­ση της ΝΔ για «συνερ­γα­σία δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα».
Δηλα­δή αυτό που εφαρ­μό­ζει ήδη η κυβέρ­νη­ση, παρέ­χο­ντας ασυ­λία στους κλι­νι­κάρ­χες και στα κέρ­δη τους, την ώρα που δια­σω­λη­νω­μέ­νοι πεθαί­νουν εκτός ΜΕΘ.
Άλλο χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα είναι οι δυνά­μεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευ­σί­να, όπου τη Δευ­τέ­ρα πραγ­μα­το­ποιεί­ται παν­θρια­σια­κή απερ­γία, με κεντρι­κό αίτη­μα τη μη μετα­τρο­πή του «Θριά­σιου» Νοσο­κο­μεί­ου σε Covid. Με μια αμί­μη­τη ανα­κοί­νω­ση, η τοπι­κή οργά­νω­ση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να «ενσω­μα­τώ­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης στα γενι­κό­τε­ρα συμ­φέ­ρο­ντα της κοι­νω­νί­ας» (!) δεί­χνο­ντας μάλι­στα ως παρά­δειγ­μα …τον Μακρόν. Τελι­κά, με τόση εποι­κο­δο­μη­τι­κή δου­λειά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε παραγ­γε­λιά να το είχε τέτοιο «υπουρ­γείο αντιπολίτευσης». Συριζα Προοδευτική συμμαχία

Απα­ντώ­ντας στον «ψόγο» βου­λευ­τή της ΝΔ ότι «η αρι­στε­ρά μιλά­ει μόνο για τον καπι­τα­λι­σμό», ένας βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ απά­ντη­σε θιγ­μέ­νος: «Για­τί εμείς να αντι­δρά­σου­με σε νομο­σχέ­διο κάνο­ντας ανα­φο­ρά στον καπι­τα­λι­σμό;», με έτε­ρο βου­λευ­τή του ίδιου κόμ­μα­τος να διευ­κρι­νί­ζει ότι η κρι­τι­κή τους δεν αφο­ρά τον καπι­τα­λι­σμό, αλλά το γεγο­νός ότι «σε καμιά άλλη ευρω­παϊ­κή χώρα δεν λει­τουρ­γεί με αυτόν τον τρό­πο ο καπι­τα­λι­σμός». Εγκά­λε­σε μάλι­στα τη ΝΔ, ότι δεν δικαιού­ται να μιλά­ει για τον καπι­τα­λι­σμό, για­τί …«είναι κόμ­μα καθα­ρά πελατειακό».
Ένας τρί­τος βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ κάλε­σε σε συνερ­γα­σία τη ΝΔ για «να επα­να­φέ­ρου­με το δόγ­μα Βέμπερ», που «επέ­με­νε πει­σμα­τι­κά στην κομ­μα­τι­κή ουδε­τε­ρό­τη­τα του κράτους».
Συνο­ψί­ζου­με λοι­πόν και απο­κω­δι­κο­ποιού­με: Ο καπι­τα­λι­σμός λει­τουρ­γεί αλλιώς στην υπό­λοι­πη ΕΕ και οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να βάλουν πλά­τη γι’ αυτόν τον «αλλιώ­τι­κο καπι­τα­λι­σμό».
Όχι βέβαια χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση, αλλά –απλά, χωρίς «πελα­τεια­κές σχέ­σεις». Και τι εννο­ούν «πελα­τεια­κές σχέ­σεις»; Σίγου­ρα όχι την — από τη φύση του — «δια­πλο­κή» του αστι­κού κρά­τους με τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, που γεν­νά­ει και τα υπό­λοι­πα «σκάν­δα­λα». Ε, μετά από τόσες πάσες, ήρθε και η σει­ρά του υπουρ­γού Εσω­τε­ρι­κών Μ. Βορί­δη να πει την ατά­κα του στην παρά­στα­ση …«Πάμε πακέ­το», χαι­ρε­τί­ζο­ντας με ενθου­σια­σμό την παρα­δο­χή του ΣΥΡΙΖΑ για «την απο­πο­λι­τι­κο­ποί­η­ση και την ουδε­τε­ρό­τη­τα του κρά­τους», αλλά και για «τη δημό­σια άρνη­σή σας να ασκεί­τε κρι­τι­κή στον καπι­τα­λι­σμό. Πολύ καλά πράγ­μα­τα είναι όλα αυτά. Είστε σε πολύ καλό δρό­μο»…

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από το Ριζο­σπά­στη του Σ|Κ και εδώ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο