Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θράσος από την υπουργό πολιτισμού: Χαρακτήρισε «φιέστα» την απεργία των εργαζόμενων!

Με θρα­σύ­τα­τες δηλώ­σεις απά­ντη­σε η υπουρ­γός πολι­τι­σμού Μυρ­σί­νη Ζορ­μπά στις σημε­ρι­νές κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­ζό­με­νων στο υπουρ­γείο και του Συλ­λό­γου Ελλή­νων Αρχαιο­λό­γων, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας ως «φιέ­στα» την απερ­γία τους! 

«Σήμε­ρα ανέ­βη­κα στην Ακρό­πο­λη, μιλή­σα­με και με τους απερ­γούς. Υπήρ­ξαν άνθρω­ποι με ηλε­κτρο­νι­κό εισι­τή­ριο που δεν μπό­ρε­σαν να δω την Ακρό­πο­λη, αυτά πλη­γώ­νουν την πολι­τι­στι­κή  μας κλη­ρο­νο­μιά. Δώσα­με ραντε­βού για τις αρχές της επό­με­νης εβδο­μά­δας και κάπου εκεί θα λήξει η φιέ­στα που δεν συμ­με­ρί­στη­κα ποτέ» σημεί­ω­σε η υπουρ­γός, απα­ξιώ­νο­ντας έτσι τις διεκ­δι­κή­σεις των εργαζόμενων.

Θυμί­ζε­ται ότι σήμε­ρα, οι εργα­ζό­με­νοι στο υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού και οι αρχαιο­λό­γοι της χώρας προ­χώ­ρη­σαν σε 24ωρη απερ­γία, αντι­δρώ­ντας στην εκχώ­ρη­ση στο Υπερ­τα­μείο αρχαιο­λο­γι­κών χώρων και μνημείων. 

Στην Αθή­να πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση στην Ακρό­πο­λη, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη στο Λευ­κό Πύρ­γο, στο Ηρά­κλειο στην είσο­δο του Αρχαιο­λο­γι­κού Μου­σεί­ου Ηρα­κλεί­ου, ενώ ανά­λο­γες απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις έγι­ναν και σε άλλες πόλεις. 

Σε ανα­κοί­νω­ση της, η ΔΑΣ εργα­ζο­μέ­νων υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού καταγ­γέλ­λει μετα­ξύ άλλων πως «μετά από τα λιμά­νια — αερο­δρό­μια — πρώ­ην δημό­σιες επι­χει­ρή­σεις και εκτά­σεις που ξεπου­λή­θη­καν και ξεπου­λιού­νται προ­γραμ­μα­τι­σμέ­να, το “δρό­μο” της εκχώ­ρη­σης παίρ­νουν σχο­λεία, Νηπια­γω­γεία, πλα­τεί­ες, δασι­κές εκτά­σεις, μνη­μεία κλπ. Τα ακί­νη­τα αυτά απο­τε­λούν πλέ­ον “εγγύ­η­ση” για την απο­πλη­ρω­μή των ντό­πιων και ξένων δανει­στών του κρα­τι­κού χρέους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο