Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θρήνος και οργή στην Εύβοια — 7 νεκροί, 1 αγνοούμενος, ανυπολόγιστες καταστροφές (ΦΩΤΟ)

Το νερό υπο­χώ­ρη­σε, μα η οργή φου­ντώ­νει στην Εύβοια για την τερά­στια κατα­στρο­φή που υπέ­στη­σαν για ακό­μη μία φορά εξαι­τί­ας των τρα­γι­κών ελλεί­ψε­ων σε έργα θωρά­κι­σης και προ­στα­σί­ας από τα και­ρι­κά φαινόμενα.

Εφτά άτο­μα, ανά­με­σα στα οποία ένα βρέ­φος, έχα­σαν τη ζωή τους και ένας αγνο­ού­με­νος ‑του­λά­χι­στον μέχρι αργά χθες το βρά­δυ. Το βρέ­φος και οι δύο ενή­λι­κες ήταν από την περιο­χή Πολι­τι­κά, δύο ακό­μη ενή­λι­κες από την περιο­χή Μπούρ­τζι καθώς και δύο ακό­μη από την περιο­χή Αμφιθέα.

Χιλιά­δες υπο­λο­γί­ζο­νται τα σπί­τια που έχουν υπο­στεί ζημιές, αυτο­κί­νη­τα κατα­στρά­φη­καν ολο­σχε­ρώς ή έχουν υπο­στεί σημα­ντι­κές ζημιές. Καλ­λιέρ­γειες, επί­σης, πλημ­μύ­ρι­σαν και πολ­λά κατα­στή­μα­τα έχουν καταστροφές.Σοβαρότατες είναι και οι ζημιές σε υπο­δο­μές αλλά και στο οδι­κό δίκτυο. οι περιο­χές που επλή­γη­σαν περισ­σό­τε­ρο είναι τα Ψαχνά, τα Πολι­τι­κά, το Μπούρ­τζι Βασι­λι­κού και το Λευ­κα­ντί. Την Κυρια­κή η Εύβοια κόπη­κε στα δύο.

Στο μετα­ξύ, συνε­χί­ζο­νται οι έρευ­νες για τον εντο­πι­σμό του ενός αγνο­ού­με­νου από τις μεγά­λες πλημ­μύ­ρες στην Κεντρι­κή Εύβοια. Οι ώρες περ­νούν και μεγα­λώ­νει η αγω­νία για την ανεύ­ρε­σή του. Στο Βασι­λι­κό εντο­πί­σθη­καν και δια­σώ­θη­καν την Κυρια­κή δύο αγνοούμενοι.

Αλγει­νή εντύ­πω­ση προ­κα­λεί το θρά­σος και η υπο­κρι­σία της κυβέρ­νη­σης που προ­σπα­θεί να μετα­θέ­σει τις ευθύ­νες στην κλι­μα­τι­κή αλλα­γή, στην έντα­ση των φαι­νο­μέ­νων, στην ΕΜΥ, στους ίδιους τους πολί­τες. Τέλος ερω­τη­μα­τι­κά προ­κα­λεί η μη χρη­σι­μο­ποί­η­ση του πολυ­δια­φη­μι­σμέ­νου 112.

Στην ΕΜΥ ρίχνει την ευθύ­νη ο Ν. Χαρ­δα­λιάς για ό,τι συνέ­βη και προ­κα­λεί τη νοη­μο­σύ­νη μας

evoia1 evoia2 1 evoia3 1 evoia4 1 evoia5 evoia6 evoia7 evoia8 evoia9

evoia10

evoia11

evoia12

evoia13 1

Εύβοια 9/8/2020: Τις πταί­ει για την τραγωδία;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο