Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θρασύδειλα φασιστοειδή βανδάλισαν μνημείο του ΔΣΕ στον Ταΰγετο

Τη θρα­σύ­δει­λη ενέρ­γεια βαν­δά­λων που αμαύ­ρω­σαν το μνη­μείο που κατα­σκευά­στη­κε πρό­σφα­τα προς τιμήν της 3ης Μεραρ­χί­ας του ΔΣΕ στον Ταΰ­γε­το, καταγ­γέλ­λει η Επι­τρο­πή Περιο­χής Πελο­πον­νή­σου του ΚΚΕ.

Ο βαν­δα­λι­σμός του μνη­μεί­ου έγι­νε από αγνώ­στους το βρά­δυ της Τρί­της 30 Μάη, σε μια προ­σπά­θεια να κατα­στρέ­ψουν το μνημείο.

Σε ανα­κοί­νω­σή της η ΕΠ Πελο­πον­νή­σου του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Την Τρί­τη 30/5 το βρά­δυ άγνω­στοι έβα­ψαν και προ­σπά­θη­σαν να κατα­στρέ­ψουν το μνη­μείο της 3ης Μεραρ­χί­ας του ΔΣΕ που πρό­σφα­τα κατα­σκευά­στη­κε στον Ταΰ­γε­το. Η ΕΠ Πελο­πον­νή­σου του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τη θρα­σύ­δει­λη ενέρ­γεια των βαν­δά­λων που αμαύ­ρω­σαν το μνη­μείο προς τιμήν της 3ης Μεραρ­χί­ας του ΔΣΕ.

Προ­φα­νώς κάποιοι ενο­χλή­θη­καν από την παρου­σία χιλιά­δων και χιλιά­δων λαού στα απο­κα­λυ­πτή­ρια του μνη­μεί­ου την Κυρια­κή 28 Μαΐου.

Η ιστο­ρία του εργα­τι­κού επα­να­στα­τι­κού κινή­μα­τος στην Ελλά­δα και την Πελο­πόν­νη­σο είναι μεγά­λη και ποτι­σμέ­νη με το αίμα χιλιά­δων αγω­νι­στών. Αυτούς τιμή­σα­με την Κυρια­κή, αυτούς τίμη­σαν με την παρου­σία τους οι χιλιά­δες συγκε­ντρω­μέ­νοι, αλλά και όλοι αυτοί που συνέ­βα­λαν στην ανέ­γερ­ση του μνη­μεί­ου, άσχε­τα αν συμ­φω­νούν σε όλα με το ΚΚΕ.

Οι εχθροί του λαού γνω­ρί­ζουν ότι αυτά τα παλι­κά­ρια γεν­νή­θη­καν μέσα από τα σπλά­χνα του ΚΚΕ, ότι το παρά­δειγ­μά τους εμπνέ­ει σήμε­ρα χιλιά­δες αγω­νι­στές για την ανι­διο­τέ­λεια, την αφο­βία απέ­να­ντι στον αντί­πα­λο, την αγά­πη στο φτω­χό λαό, την πίστη στα ιδα­νι­κά για μια ανώ­τε­ρη κοι­νω­νία που θα καταρ­γεί την εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο, το σοσια­λι­σμό — κομμουνισμό.

Αυτοί οι δεσμοί δεν σβή­νουν με μπο­γιά που ρίχνουν νύχτα οι “γυμνο­σά­λια­γκες”.

Καλού­με το λαό της Πελο­πον­νή­σου να κατα­δι­κά­σει αυτές τις ενέρ­γειες, να απο­μο­νώ­σει τις αντι­δρα­στι­κές δυνά­μεις που στρέ­φο­νται ενά­ντια στα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, να περι­φρου­ρή­σει το μνη­μείο τιμής της 3ης Μεραρ­χί­ας του ΔΣΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο