Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θρασύδειλη απειλή φασιστοειδών σε δημοτική σύμβουλο του ΚΚΕ — Καταγγελία Οργάνωσης Ταύρου του ΚΚΕ

Η οργά­νω­ση Ταύ­ρου του ΚΚΕ, καταγ­γέλ­λει τη θρα­σύ­δει­λη απει­λή, που δέχθη­κε η συντρό­φισ­σα Χρι­στί­να Δολια­νί­δη, επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Μοσχά­του — Ταύ­ρου και εκλεγ­μέ­νη δημο­τι­κή σύμ­βου­λος. Φασι­στοει­δή, έγρα­ψαν το αισχρό μήνυ­μα, στο Ριζο­σπά­στη που βρι­σκό­ταν στο γραμ­μα­το­κι­βώ­τιο του σπι­τιού της: «Στη γει­το­νιά του Ρου­πα­κιά δε χωρά­ει το ΚΚΕ».

Σε ανα­κοί­νω­σή της η Οργά­νω­ση Ταύ­ρου Αττι­κής του ΚΚΕ υπο­γραμ­μί­ζει: «Είναι ξεκά­θα­ρο ότι οι φασί­στες Χρυ­σαυ­γί­τες ενο­χλού­νται από τη δρά­ση και την πάλη του ΚΚΕ για την υπε­ρά­σπι­ση των δικαιω­μά­των των εργα­ζό­με­νων και την ανα­κού­φι­ση της ζωής της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας. Ενο­χλού­νται από τη δρά­ση των κομ­μου­νι­στών για την απο­κά­λυ­ψη του ρόλου της ναζι­στι­κής, εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής ως μακρύ χέρι του συστή­μα­τος, που συνέ­βα­λε απο­φα­σι­στι­κά στο να γκρε­μι­στεί το φασι­στι­κό μόρ­φω­μα από την τρί­τη θέση στις πρό­σφα­τες εκλο­γές. Ενο­χλού­νται από την υπερ­ψή­φι­ση των ψηφο­δελ­τί­ων του ΚΚΕ και της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” σε όλη την Ελλά­δα και στην περιο­χή του Ταύ­ρου και του Μοσχάτου.

Οι υμνη­τές του Χίτλερ, τα τσι­ρά­κια των αφε­ντι­κών, δεν πρό­κει­ται να τρο­μο­κρα­τή­σουν με τέτοιες ενέρ­γειες τα μέλη του ΚΚΕ. Τους λέμε ξεκά­θα­ρα ότι στον Ταύ­ρο, οι ναζί εγκλη­μα­τί­ες της Χρυ­σής Αυγής δεν έχουν θέση. Για­τί είναι η γει­το­νιά της Χατζηε­σμέρ (17χρονη εκτε­λε­σμέ­νη από τους Ναζί), των εκτε­λε­σμέ­νων στο μπλό­κο της Χαμο­στέρ­νας, αλλά και όλων των αγω­νι­στών του ΕΑΜ — ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, που αντι­στά­θη­καν σθε­να­ρά στους Ναζί, θυσιά­ζο­ντας ακό­μη και τη ζωή τους. Γι’ αυτό και θα πάρουν την απά­ντη­σή τους από το ίδιο το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα που θα τους ξανα­στεί­λει στη θέση τους, στο σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της Ιστορίας.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους, τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, τη νεο­λαία της περιο­χής μας να τους απο­μο­νώ­σει, να μη βρί­σκουν τόπο να στα­θούν στις γει­το­νιές μας. Στις προ­σε­χείς εκλο­γές να τους πετά­ξουν έξω από τη Βου­λή. Η μάχη για την απο­μό­νω­σή τους να γίνει με πολύ δυνα­τό ΚΚΕ για­τί μόνο το ΚΚΕ χτυ­πά την αιτία που γεν­νά το φασι­σμό, το σάπιο καπι­τα­λι­στι­κό σύστημα.

Στις εκλο­γές της 7ης Ιού­λη ψηφί­ζου­με , στη­ρί­ζου­με ΚΚΕ.

  • Για να μπει ένα πραγ­μα­τι­κό τεί­χος στο φασι­σμό, το ναζι­σμό, τον εθνι­κι­σμό και το ρατσισμό.
  • Για να υπάρ­ξει μια πραγ­μα­τι­κή Λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση μέσα στο λαό και μέσα στη Βουλή.
  • Για να ανοί­ξου­με το δρό­μο με το λαό πρω­τα­γω­νι­στή των εξελίξεων».
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο