Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θύμα του facebook και ο «Μικρόκοσμος» (Χικμέτ — Μικρούτσικος)

Όλο και πιο αισθη­τή πλέ­ον η τάση του Facebook να λογο­κρί­νει αναρ­τή­σεις με το πρό­σχη­μα του άσε­μνου ή του βίαιου. Τελευ­ταίο κρού­σμα  — θύμα το τρα­γού­δι «Μικρό­κο­σμος» αλλά και άλλα κομ­μά­τια από το δίσκο «Τους έχω βαρε­θεί» του Θάνου Μικρού­τσι­κου με τα Υπό­γεια Ρεύματα.

Όπως ανα­κοί­νω­σε το συγκρό­τη­μα μέσω του δικού του λογα­ρια­σμού, το πρό­βλη­μα δημιουρ­γεί­ται από το ότι στο εξώ­φυλ­λο του δίσκου φιλο­ξε­νεί­ται ένα άγαλ­μα, το οποίο για το συγκε­κρι­μέ­νο μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης θεω­ρεί­ται ότι παρα­βιά­ζει τους όρους περί γυμνού.

«Προ­φα­νώς οι υπεύ­θυ­νοι του μέσου δεν μπο­ρούν να ξεχω­ρί­σουν ένα πραγ­μα­τι­κά χυδαίο περιε­χό­με­νο από το εξώ­φυλ­λο αυτού του δίσκου που περιέ­χει το γυμνό σώμα ενός αγάλ­μα­τος. Να βάλου­με ράσο και στην Αφρο­δί­τη της Μήλου;» ανα­ρω­τιέ­ται το συγκρότημα.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι «θύμα» αυτής της τακτι­κής έπε­σε την περί­ο­δο του Πάσχα και το Ατέ­χνως όταν ο πίνα­κας του Ελ Γκρέ­κο «Ανά­στα­ση» κρί­θη­κε άσε­μνος και χυδαίος.

Το facebook λογό­κρι­νε δημο­σί­ευ­σή μας για­τί συνο­δευό­ταν από τον …άσε­μνο πίνα­κα του Ελ Γκρέ­κο «Ανά­στα­ση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο