Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Καμπαγιάννης: «Άλλαξαν τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής στη ΓΑΔΑ»

Ο Θανά­σης Καμπα­γιάν­νης, συνή­γο­ρος πολι­τι­κής αγω­γής των Αιγύ­πτιων αλιερ­γα­τών, κατήγ­γει­λε τη σχέ­ση της ελλη­νι­κής αστυ­νο­μί­ας με την εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση Χρυ­σή Αυγή απο­κα­λύ­πτο­ντας τις «”πλά­τες” που είχαν απο­κτή­σει στους κρα­τι­κούς μηχα­νι­σμούς». Έδω­σε μάλι­στα και συγκε­κρι­μέ­να παραδείγματα

Σε τηλε­ο­πτι­κή του παρου­σία (OPEN TV) και στην ερώ­τη­ση: τι είναι αυτό που τον στοι­χειώ­νει από τα όσα έχει ζήσει κατά τη διάρ­κεια της δίκης, ο κ. Καμπα­γιάν­νης είπε:

«Αυτό που με στοι­χειώ­νει είναι ότι η συγκε­κρι­μέ­νη οργά­νω­ση είχε “πλά­τες” στους κρα­τι­κούς μηχα­νι­σμούς. Ένας από τους κατα­δι­κα­σθέ­ντες είναι αστυ­νο­μι­κός που τους ενη­μέ­ρω­νε για τους ελέγ­χους της ΕΛ.ΑΣ. στα γρα­φεία τους. Αστυ­νο­μι­κοί ενη­μέ­ρω­ναν τους χρυ­σαυ­γί­τες. Έπε­φτε “σύρ­μα” μέσα από την αστυ­νο­μία» ανέφερε.

Σε εκεί­νο το σημείο είχα­με την παρέμ­βα­ση του εκπρο­σώ­που των αστυ­νο­μι­κών, Σταύ­ρου Μπα­λά­σκα, που συμ­με­τεί­χε στη συζή­τη­ση. Εμφα­νώς ενο­χλη­μέ­νος με τα λεγό­με­να του έμπει­ρου δικη­γό­ρου, ο Στ. Μπα­λά­σκας υπο­στή­ρι­ξε: «Όταν λέει αστυ­νο­μία λέει ανοη­σί­ες. Αν λέει συγκε­κρι­μέ­νοι άνθρω­ποι δεν το γνω­ρί­ζω, δεν έχω δει τη δικο­γρα­φία. Μη συν­δέ­ου­με αστυ­νο­μι­κούς με τη Χρυ­σή Αυγή, είναι άτο­πο. Τον καλώ δημο­σί­ως να είναι πιο προ­σε­κτι­κός. Απο­κα­λύ­πτο­νται από εμάς οι μεμο­νω­μέ­νες περιπτώσεις».

Η απά­ντη­ση του Θ. Καμπα­γιάν­νη απο­στό­μω­σε μεν τον κ. Μπα­λά­σκα αλλά ταυ­τό­χρο­να προ­κά­λε­σε έκπλη­ξη σε όσους παρα­κο­λου­θού­σαν τη συζήτηση:

«Χαί­ρο­μαι που ενο­χλή­θη­κε ο κ. Μπα­λά­σκας. Είπα μέσα από την αστυ­νο­μία και θα είμαι πολύ συγκε­κρι­μέ­νος. Αυτοί που πήγαν να σκο­τώ­σουν τους δικούς μου εντο­λείς, τους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες, φορού­σαν μπλού­ζες της Χρυ­σής Αυγής. Στάλ­θη­καν στη ΓΑΔΑ προ­κει­μέ­νου να φωτο­γρα­φη­θούν με τα μπλου­ζά­κια της Χρυ­σής Αυγής και μέσα στην αστυ­νο­μία, τους δόθη­κε η δυνα­τό­τη­τα να αλλά­ξουν τα μπλου­ζά­κια της Χρυ­σής Αυγής και να οδη­γη­θούν στον εισαγ­γε­λέα χωρίς τα μπλου­ζά­κια της Χρυ­σής Αυγής».

Στην ίδια εκπο­μπή, ο Θανά­σης Καμπα­γιάν­νης ρωτή­θη­κε αν έχει καθα­ρί­σει το σώμα, απα­ντώ­ντας αρνη­τι­κά: «Μέσα στην ΕΛΑΣ υπάρ­χει κι η αστυ­νο­μι­κός που τίμη­σε τον όρκο της, το εθνό­ση­μο που φορά­ει, αλλά κι οι αστυ­νο­μι­κοί που επέ­τρε­ψαν μέσα στη ΓΑΔΑ, οι δρά­στες να βγά­λουν την μπλού­ζα για να οδη­γη­θούν ενώ­πιον της Εισαγ­γε­λέ­ως άσπι­λοι με τα λευ­κά μπλου­ζά­κια τα σιδε­ρω­μέ­να που τους είχαν δώσει», τόνι­σε και κατέ­λη­ξε λέγο­ντας πως «η κάθαρ­ση θα γίνει με το να πάνε οι επί­ορ­κοι αστυ­νο­μι­κοί στη φυλακή».

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο