Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Ανέκδοτο τα περί στήριξης από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ  Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Ως «ανέκ­δο­το» χαρα­κτή­ρι­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Θανά­σης Παφί­λης «τα περί στή­ρι­ξης από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ» κατά την ομι­λία του στην Ολο­μέ­λεια για το νομο­σχέ­διο του Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών για την επέ­κτα­ση στα 12 ναυ­τι­κά μίλια στην περιο­χή του Ιονί­ου μέχρι το ακρω­τή­ριο Ταίναρο.

Ο κ. Θανά­σης Παφί­λης, τόνι­σε πως «το ΝΑΤΟ δεν πήρε σαφή θέση για τα σύνο­ρα της Ελλά­δας, οι ΗΠΑ καλούν Ελλά­δα και Τουρ­κία να τα βρουν ενώ η ΕΕ δεν κάνει τίπο­τα σχε­τι­κά με την τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα για­τί τους ενδια­φέ­ρει περισ­σό­τε­ρο η παρα­μο­νή της ‘Αγκυ­ρας στο ΝΑΤΟ». Ανα­φε­ρό­με­νος στα περί του ευρω­παϊ­κού κεκτη­μέ­νου, ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ σχο­λί­α­σε δει­κτι­κά πως «και η Κύπρος μπή­κε την ΕΕ υπο­τί­θε­ται για να λυθεί το πρό­βλη­μα και τώρα οδη­γεί­ται σε διχοτόμηση».

Σχε­τι­κά με την επέ­κτα­ση στα 12 ν.μ. στην θαλάσ­σια περιο­χή του Ιονί­ου, ο κ. Θανά­σης Παφί­λης ανέ­φε­ρε πως το ΚΚΕ θεω­ρεί ότι η χώρα έχει αυτό το δικαί­ω­μα. Πρό­σθε­σε, όμως, πως γίνε­ται τώρα με καθυ­στέ­ρη­ση διό­τι τώρα εξυ­πη­ρε­τού­νται οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί σχε­δια­σμοί και τα συμ­φέ­ρο­ντα ενερ­γεια­κών κολοσ­σών. «Βγή­καν τα μεγά­λα μαχαί­ρια και εσείς συμ­με­τέ­χε­τε σε αυτό» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά και πρό­σθε­σε πως η τμη­μα­τι­κή επέ­κτα­ση μόνο στο Ιόνιο και οι συμ­φω­νί­ες για ΑΟΖ με Ιτα­λία και Αίγυ­πτο που προ­βλέ­πουν μειω­μέ­νη επή­ρεια σε νησιά στέλ­νουν αντι­κει­με­νι­κά μήνυ­μα για ανά­λο­γη λύση στο Αιγαίο».

Ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ έκα­νε στην τοπο­θέ­τη­ση του στην Ολο­μέ­λεια εκτε­νείς ανα­φο­ρές στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή και το πώς αυτοί δια­μορ­φώ­νουν τις εξε­λί­ξεις ανά­λο­γα με τους οικο­νο­μι­κούς αντα­γω­νι­σμούς σε βάρος των λαών.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο