Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Η Ελλάδα έξω από τον πόλεμο είναι η πατριωτική στάση του ΚΚΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλά­δα έξω από τον πόλε­μο, αυτή είναι η πατριω­τι­κή στά­ση του ΚΚΕ, τόνι­σε Θανά­σης Παφί­λης, κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής, για τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία. Σημεί­ω­σε ότι πάρα πολύς κόσμος συμ­φω­νεί με το ΚΚΕ και αυτό ενοχλεί.

Ανέ­φε­ρε ότι το ΚΚΕ από την πρώ­τη στιγ­μή έκα­νε μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση στη ρωσι­κή πρε­σβεία και πορεία στην αμε­ρι­κα­νι­κή και εκφρά­ζει καθη­με­ρι­νά τη συμπα­ρά­στα­σή του στον λαό της Ουκρα­νί­ας και της Ρωσί­ας που θα πλη­ρώ­σουν και οικο­νο­μι­κά και σε ανθρώ­πι­νες απώλειες.

Σχο­λιά­ζο­ντας τα περί πρώ­της φοράς πόλε­μος στην Ευρώ­πη μετά τον Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο, υπεν­θύ­μι­σε τη Γιου­γκο­σλα­βία, τον βομ­βαρ­δι­σμό από το ΝΑΤΟ το 1999 και την αλλα­γή συνό­ρων στα Βαλ­κά­νια. Πρό­σθε­σε ότι αυτοί που διέ­λυ­σαν τη Γιου­γκο­σλα­βία έκα­ναν επεμ­βά­σεις στο Αφγα­νι­στάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη.

Επί Σοβιε­τι­κής Ένω­σης οι λαοί της ζού­σαν αδελ­φω­μέ­νοι, είπε και σημεί­ω­σε ότι πανη­γύ­ρι­ζαν τα αστι­κά κόμ­μα­τα στην Ελλά­δα για την παλι­νόρ­θω­ση του καπι­τα­λι­σμού που έφε­ρε αυτά τα απο­τε­λέ­σμα­τα στην Ουκρα­νία. Χαρα­κτή­ρι­σε απα­ρά­δε­κτη τη ρωσι­κή εισβο­λή και πρό­σθε­σε ότι φτά­σα­με εδώ μετά το πρα­ξι­κό­πη­μα από Αμε­ρι­κα­νούς και Ευρω­παί­ους στην Ουκρα­νία το 2014, όταν οι φασί­στες σκό­τω­ναν και έκαι­γαν κόσμο. Είναι δύο τα στρα­τό­πε­δα που συγκρού­ο­νται στην Ουκρα­νία για τις πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κές πηγές και τους δρό­μους μεταφοράς.

Το ΚΚΕ λέει πως οι λαοί δεν πρέ­πει να είναι ούτε με το ένα ούτε με το άλλο στρα­τό­πε­δο, να ξεση­κω­θούν, να διώ­ξουν αυτούς που τους πίνουν το αίμα και να πάρουν την εξου­σία, υπο­γράμ­μι­σε ο Θανά­σης Παφίλης.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο