Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Θερμοκήπιο του αντικομμουνισμού είναι η ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων»

Η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή επί­θε­ση που εκδη­λώ­νε­ται έχει στό­χο να στα­μα­τή­σει τους αγώ­νες του λαού, κατήγ­γει­λε ο Θανά­σης Παφί­λης, μέλος της ΚΕ και κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ μιλώ­ντας στο Α’ Πρό­γραμ­μα της ΕΡΑ το πρωί της Τετάρ­της 6 Οκτώ­βρη, με αφορ­μή τη χτε­σι­νή εμε­τι­κή τοπο­θέ­τη­ση του Μπο­γδά­νου στη Βουλή.

Επι­σή­μα­νε ότι θερ­μο­κή­πιο του αντι­κομ­μου­νι­σμού είναι η ανι­στό­ρη­τη θεω­ρία των «δύο άκρων», που ανα­πα­ρά­γε­ται από κυβερ­νη­τι­κά και άλλα στε­λέ­χη και διά­φο­ρους δημο­σιο­λο­γού­ντες που επι­χει­ρούν να εξι­σώ­σουν την προ­κή­ρυ­ξη και τα πανό των λαϊ­κών αγώ­νων με τα μαχαί­ρια, τα τέι­ζερ και τα πιστό­λια αερί­ου. Πρω­τα­γω­νί­στρια σε αυτήν τη θεω­ρία και τον αντι­κομ­μου­νι­σμό είναι η ΕΕ, που εδώ και χρό­νια επι­χει­ρεί να εξι­σώ­σει τους θύτες με τα θύμα­τα, χωρίς να σέβε­ται ούτε τα 20 εκα­τομ­μύ­ρια νεκρούς της ΕΣΣΔ που τσά­κι­σαν τον φασισμό.

Υπεν­θύ­μι­σε ότι το ΚΚΕ ήταν το μονα­δι­κό κόμ­μα που άνοι­ξε μέτω­πο από την πρώ­τη στιγ­μή με την Χρυ­σή Αυγή, όταν άλλα κόμ­μα­τα τους χάι­δευαν και τους ανέχτηκαν.

Η φασι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία και η Χρυ­σή Αυγή είναι γέν­νη­μα του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος, που τους χρη­σι­μο­ποιεί σαν «ντό­περ­μαν», άλλο­τε τους αφή­νουν και άλλο­τε τους μαζεύ­ουν, έχο­ντας ως κύριο χαρα­κτη­ρι­στι­κό να υπη­ρε­τή­σουν με τον πιο στυ­γνό τρό­πο τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου, σημεί­ω­σε χαρακτηριστικά.

Συμπλή­ρω­σε ότι η δρά­ση των φασι­στι­κών ομά­δων δεί­χνει και την ανη­συ­χία του συστή­μα­τος για τη μεγά­λη αντα­πό­κρι­ση που βρή­καν οι φετι­νές εκδη­λώ­σεις του 47ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ — «Οδη­γη­τή» και όλες οι εκδη­λώ­σεις του ΚΚΕ, όπου εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες νέοι ήρθαν σε επα­φή με τις θέσεις και τις πρω­το­πό­ρες ιδέ­ες του Κόμματος.

Ο Θ. Παφί­λης επι­σή­μα­νε ότι το ΚΚΕ δεν έκρυ­ψε ποτέ ότι θέλει να αλλά­ξει αυτό το σύστη­μα, που είναι η δικτα­το­ρία αυτών που κατέ­χουν τον πλού­το, μιας χού­φτας που κατέ­χει το 60% — 70% του ΑΕΠ και ο υπό­λοι­πος κόσμος φυτο­ζω­εί. Αυτή δεν είναι δημο­κρα­τία, η πραγ­μα­τι­κή δημο­κρα­τία είναι να έχει όλος ο κόσμος τα ίδια δικαιώ­μα­τα, τόνι­σε και πρό­σθε­σε ότι το ΚΚΕ θέλει μία κοι­νω­νία χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρωπο.

Κατα­λή­γο­ντας, υπο­γράμ­μι­σε πως είναι τόσο άδι­κη και απάν­θρω­πη η επί­θε­ση του κεφα­λαί­ου στα δικαιώ­μα­τα του λαού, που θα γεν­νή­σει μεγά­λους αγώ­νες και κάλε­σε τον εργα­ζό­με­νο κόσμο, ανε­ξάρ­τη­τα από το τι ψηφί­ζει, να σκε­φτεί το συμ­φέ­ρον του και να αγω­νι­στεί, να συμπο­ρευ­τεί με το ΚΚΕ, ακό­μα κι αν δια­φω­νεί μαζί του σε ορι­σμέ­να πράγ­μα­τα. Το ΚΚΕ θα δώσει τον καλύ­τε­ρο του εαυ­τό, όπως κάνει πάντα.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο