Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: «Κανονικότητα» για την κυβέρνηση σημαίνει να «μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν σε συνθήκες γαλέρας και κόλασης»

«Κανο­νι­κό­τη­τα» για την κυβέρ­νη­ση σημαί­νει να «μάθουν οι εργα­ζό­με­νοι να ζουν σε συν­θή­κες γαλέ­ρας και κόλα­σης» στους χώρους δου­λειάς, οι οποί­ες έχουν δια­μορ­φω­θεί με το θεσμι­κό πλαί­σιο που έχουν «χτί­σει» οι προη­γού­με­νες αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις και ενι­σχύ­ει η σημε­ρι­νή, τόνι­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφίλης.

«Αντί­θε­τα», όπως είπε, για το ΚΚΕ «κανο­νι­κό­τη­τα» σημαί­νει το ελά­χι­στο, «κάλυ­ψη των απω­λειών» που υπέ­στη το λαϊ­κό εισό­δη­μα στη διάρ­κεια της κρί­σης — και πραγ­μα­τι­κή κανο­νι­κό­τη­τα, «οι εργα­ζό­με­νοι να κατέ­χουν τον πλού­το που παρά­γουν, και όχι μια χού­φτα παρά­σι­τα» οι βιο­μή­χα­νοι, εφο­πλι­στές, τραπεζίτες.

Ανα­φο­ρι­κά με το νομο­σχέ­διο για την αδή­λω­τη εργα­σία, ο κ. Παφί­λης είπε ότι περιέ­χει θετι­κά μέτρα, ωστό­σο αυτά μετα­τρέ­πο­νται σε κενό γράμ­μα, αφού είναι σε ισχύ όλοι «οι αντι­λαϊ­κοί νόμοι των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, των μνη­μο­νί­ων», που λεη­λα­τούν με την υψη­λή φορο­λο­γία το λαϊ­κό εισό­δη­μα και καταρ­γούν εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα. Ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, έκα­νε ειδι­κή ανα­φο­ρά στο θέμα των εργο­λα­βι­κών εργα­ζό­με­νων και κάλε­σε τη κυβέρ­νη­ση να υπο­χρε­ώ­σει τους εργο­δό­τες να εφαρ­μό­ζουν σε αυτούς την ΣΣΕ του κλά­δου στον οποίο εργά­ζο­νται, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι αυτή θα ήταν η πραγ­μα­τι­κή προστασία.

Σχε­τι­κώς με τις δια­τά­ξεις για την αδή­λω­τη εργα­σία, ο κ. Παφί­λης σημεί­ω­σε ότι δεν αρκούν για να σπά­σει η τρο­μο­κρα­τία στους χώρους δου­λειάς, και να μπο­ρεί ένας εργα­ζό­με­νος να δηλώ­σει την αυθαι­ρε­σία του εργο­δό­τη χωρίς να κιν­δυ­νεύ­ει να μπει στη «μαύ­ρη λίστα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο