Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ που δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στα συμφέροντα και την ΕΕ (VIDEO)

Αυτό που μπο­ρεί να κάνει τη δια­φο­ρά στις επι­κεί­με­νες εκλο­γές είναι ένα ισχυ­ρό ΚΚΕ που στά­θη­κε όλα αυτά τα χρό­νια απέ­να­ντι στα αστι­κά κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν, έχουν κοι­νό πρό­γραμ­μα και θα εφαρ­μό­σουν αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και την επό­με­νη μέρα, επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο Θανά­σης Παφί­λης, επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμ­μα­τος μιλώ­ντας το βρά­δυ της Πέμ­πτης στην τηλε­ό­ρα­ση του ΑΝΤ1. Αυτά τα κόμ­μα­τα είναι δια­φο­ρε­τι­κά, έχουν όμως ίδια στρα­τη­γι­κή και συμ­φω­νούν στα βασι­κά θέμα­τα, πρό­σθε­σε, τονί­ζο­ντας ότι με βάση τα προ­γράμ­μα­τά τους, ξέρου­με ήδη πως όποια κυβέρ­νη­ση κι αν βγει θα είναι αντιλαϊκή.

Το ΚΚΕ δεν μπο­ρεί να στη­ρί­ξει μία κυβέρ­νη­ση που θα είναι ενά­ντια στα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, το ΚΚΕ επι­λέ­γει να τα υπε­ρα­σπί­ζε­ται, όπως κάνει πάντα, σημείωσε.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο ενδε­χό­με­νο να σχη­μα­τι­στεί κυβέρ­νη­ση από τις εκλο­γές της 21ης Μάη, υπο­γράμ­μι­σε ότι υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα να γίνει, όπως έγι­νε και παλαιό­τε­ρα, που είδα­με κυβερ­νή­σεις ΝΔ — ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ και άλλα σχή­μα­τα. Άλλω­στε, πρό­σθε­σε, αυτό ομο­λο­γούν και προϊ­δε­ά­ζουν και πολ­λά στε­λέ­χη αυτών των κομ­μά­των φέρ­νο­ντας ως παρά­δειγ­μα τις δηλώ­σεις της Ν. Μπα­κο­γιάν­νη, της Π. Τσα­πα­νί­δου και του Ευ. Βενιζέλου.

Με αφορ­μή το έγκλη­μα των Τεμπών, σημεί­ω­σε ότι η πολι­τι­κή κόστους — οφέ­λους, που απο­δέ­χο­νται όλα τα αστι­κά κόμ­μα­τα είναι που επι­βάλ­λει να μην εφαρ­μό­ζο­νται μέτρα προ­στα­σί­ας για­τί κοστί­ζουν στους επεν­δυ­τές και μειώ­νουν τα κέρ­δη τους, κάτι που ισχύ­ει σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Στη χώρα μας, σημεί­ω­σε, πως όλες οι κυβερ­νή­σεις,  εφαρ­μό­ζο­ντας ευρω­παϊ­κές οδη­γί­ες για την απε­λευ­θέ­ρω­ση των σιδη­ρο­δρο­μι­κών μετα­φο­ρών, έσπα­σαν τον ΟΣΕ σε κομ­μά­τια (ΠΑΣΟΚ), συνέ­χι­σαν αυτή την πολι­τι­κή (ΝΔ) και τελι­κά πού­λη­σαν το κερ­δο­φό­ρο κομ­μά­τι στους ιδιώ­τες μειώ­νο­ντας κατά χιλιά­δες τους εργα­ζό­με­νους του ΟΣΕ (ΣΥΡΙΖΑ).  Μόνο η συν­δι­κα­λι­στι­κή παρά­τα­ξη του ΚΚΕ προει­δο­ποιού­σε από τον Φλε­βά­ρη, για τον κίν­δυ­νο μεγά­λου ατυ­χή­μα­τος, σημεί­ω­σε χαρακτηριστικά.

Πρό­σθε­σε, πως τα πάντα, παι­δεία, υγεία κ.λπ. λει­τουρ­γούν με τη λογι­κή του κέρ­δους και βλέ­που­με πως το κρά­τος είναι ικα­νό­τα­το να εξυ­πη­ρε­τεί και να δίνει δισε­κα­τομ­μύ­ρια στα μεγά­λα οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, ενώ είναι ανί­κα­νο να προ­στα­τεύ­σει τον λαό από σει­σμούς, φωτιές κι εργα­τι­κά δυστυ­χή­μα­τα, με απο­τέ­λε­σμα ένας εργά­της να σκο­τώ­νε­ται κάθε τρεις μέρες, χωρίς να λαμ­βά­νο­νται μέτρα ασφά­λειας, για­τί κοστί­ζουν στους εργοδότες.

Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευ­ση, ούτε με συμ­φέ­ρο­ντα ούτε με την πολι­τι­κή της ΕΕ, και θα βάλει έναν φραγ­μό, μία αντί­στα­ση και θ’ ανοί­ξει νέα προ­ο­πτι­κή για τον λαό, κατέ­λη­ξε ο Θ. Παφίλης.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο