Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Στίγμα η συμφωνία της Ελλάδας με το Ισραήλ που δολοφονεί γυναικόπαιδα και βομβαρδίζει χώρες

Στίγ­μα της εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής της χώρας χαρα­κτή­ρι­σε τη συμ­φω­νία της Ελλά­δας με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης. Το ΚΚΕ κατα­ψή­φι­σε τη συμφωνία.

Μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής σημεί­ω­σε ότι επι­χει­ρεί­ται να σβη­στεί από τη συνεί­δη­ση του ελλη­νι­κού λαού που αγω­νί­ζε­ται και έχει στο­χο­ποι­ή­σει την πολι­τι­κή του Ισρα­ήλ που είναι δύνα­μη κατο­χής, δολο­φο­νεί γυναι­κό­παι­δα και βομ­βαρ­δί­ζει χώρες. Πρό­σθε­σε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκα­νε μεγά­λη προ­σφο­ρά με την ανα­βάθ­μι­ση των σχέ­σε­ων με το Ισρα­ήλ και τις ΗΠΑ.

banner aggoulesΣχο­λιά­ζο­ντας τα κυβερ­νη­τι­κά επι­χει­ρή­μα­τα ανέ­φε­ρε ότι το κρά­τος του Ισρα­ήλ δεν είναι θεμα­το­φύ­λα­κας του Διε­θνούς Δικαί­ου και πως η συνερ­γα­σία μαζί του δεν βοη­θά­ει την Ελλά­δα στην υπε­ρά­σπι­ση των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των. Όπως είπε, όταν υπε­γρά­φη η συμ­φω­νία για τον «East Med» την επό­με­νη μέρα υπε­γρά­φη το μνη­μό­νιο Τουρ­κί­ας — Λιβύ­ης και πως ενώ Κύπρος και Ισρα­ήλ έχουν προ­χω­ρή­σει στην οριο­θέ­τη­ση ΑΟΖ, το τουρ­κι­κό «Για­βούζ» κάνει γεω­τρή­σεις στην κυπρια­κή ΑΟΖ.

Τόνι­σε ότι τα περί ανα­χαί­τι­σης της τουρ­κι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας είναι ανοι­χτή κοροϊ­δία προς το λαό, σημεί­ω­σε ότι γίνο­νται μεγά­λα παζά­ρια στην περιο­χή και ότι οι συμ­μα­χί­ες είναι προ­σω­ρι­νές και τα στρα­τό­πε­δα αλλάζουν

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο