Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης στη Βουλή: «Δεν ξεπλένονται οι εγκληματικές ευθύνες για τις πυρκαγιές» (VIDEO)

«Πρέ­πει να παρ­θούν άμε­σα μέτρα, για­τί τα χει­ρό­τε­ρα μπο­ρεί να βρε­θούν μπρο­στά», προει­δο­ποί­η­σε από το βήμα της Βου­λής ο Θανά­σης Παφί­λης, κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ με αφορ­μή την κατα­στρο­φι­κή πυρ­κα­γιά στην Αν. Αττική. 

«Για άλλη μια φορά η Αττι­κή καί­γε­ται παρά τις δια­βε­βαιώ­σεις σας ότι είσα­στε έτοι­μοι», είπε απευ­θυ­νό­με­νος στην κυβέρ­νη­ση. Υπεν­θύ­μι­σε δε πως όταν το ΚΚΕ πριν την έναρ­ξη της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου ζήτα­γε τη λήψη μέτρων, με Ερώ­τη­ση στη Βου­λή, «η απά­ντη­ση της κυβέρ­νη­σης ήταν ”είμα­στε πανέ­τοι­μοι” και ιδού τα αποτελέσματα».

Ο Θ. Παφί­λης εξέ­φρα­σε τη συμπα­ρά­στα­ση του ΚΚΕ στους κατοί­κους των περιο­χών που δοκι­μά­ζο­νται, στους πυρο­σβέ­στες και στους εθε­λο­ντές που δίνουν τη μάχη με αυτο­θυ­σία, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως οι δυνά­μεις του Κόμ­μα­τος βρί­σκο­νται στην πρώ­τη γραμ­μή αυτής της μάχης.

«Υπάρ­χει ένα διαρ­κές έγκλη­μα και δεν σας ξεπλέ­νει τίπο­τα, όλες τις κυβερ­νή­σεις μέχρι τώρα. Κι ούτε είναι ο ”στρα­τη­γός άνε­μος”, ούτε οι ”και­ρι­κές συν­θή­κες”, ούτε οι ”κλι­μα­τι­κές αλλα­γές”», σημεί­ω­σε ανα­δει­κνύ­ο­ντας μια σει­ρά αιτί­ες για αυτή την κατά­στα­ση όπως την πενι­χρή χρη­μα­το­δό­τη­ση για τη δασο­προ­στα­σία, τις ελλεί­ψεις στην Πυρο­σβε­στι­κή, το θέμα των υπο­δο­μών κ.ά. «Η μαγι­κή λέξη είναι πρό­λη­ψη», αλλά «δεν κάνε­τε τίπο­τα» για αυτό, υπογράμμισε.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο