Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Το δίλημμα είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα και όχι περισσότερο ή λιγότερο νηστικός (VIDEO)

Σοσια­λι­σμός ή βαρ­βα­ρό­τη­τα είναι το δίλημ­μα και όχι περισ­σό­τε­ρο ή λιγό­τε­ρο νηστι­κός, τόνι­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής για τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του 2022, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη που επι­κα­λού­νται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμ­μα­τα σημαί­νει ενί­σχυ­ση του κεφα­λαί­ου και λιτό­τη­τα για τον λαό.

Σημεί­ω­σε ότι το δίλημ­μα περί προ­ό­δου ή συντή­ρη­σης που επι­κα­λεί­ται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρε­ο­κο­πή­σει από τότε που το έλε­γε το ΠΑΣΟΚ και απο­τε­λεί τον Δού­ρειο Ίππο του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος που του λέτε ότι θα κάνε­τε τον καπι­τα­λι­σμό ανθρώπινο!

Χαρα­κτή­ρι­σε σκλη­ρά ταξι­κό τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό και ανέκ­δο­τα τα όσα λέγο­νται περί ανά­πτυ­ξης για όλους που επα­να­λαμ­βά­νουν όλες οι κυβερ­νή­σεις κατά τη συζή­τη­ση των κρα­τι­κών προ­ϋ­πο­λο­γι­σμών, ενώ εφαρ­μό­ζουν αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, όπως άλλω­στε κάνουν όλες οι κυβερ­νή­σεις στην ΕΕ είτε ως «κεντρο­δε­ξιές» ή ως «κεντρο­α­ρι­στε­ρές», όπως στην Πορ­το­γα­λία και στην Ισπανία.

Το πρό­βλη­μα είναι ο καπι­τα­λι­σμός, σημεί­ω­σε και πρό­σθε­σε ότι γίνε­ται συνει­δη­τή παρα­πλά­νη­ση για τη δημιουρ­γία ψεύ­τι­κων ελπί­δων στον λαό. Ανέ­φε­ρε ότι η ΝΔ τάζει ψίχου­λα και ο ΣΥΡΙΖΑ μια φέτα ψωμί, αλλά ο άνθρω­πος δεν ζει με αυτά, τα οποία και πάλι ο λαός τα πλη­ρώ­νει από τη φορο­λο­γία του. Τόνι­σε ότι χωρί­ζει χάος το ΚΚΕ από τα άλλα κόμ­μα­τα καθώς το ΚΚΕ θεω­ρεί ότι η παρα­γω­γι­κή δύνα­μη είναι οι εργα­ζό­με­νοι, οι παρα­γω­γοί του πλού­του, ενώ τα άλλα κόμ­μα­τα θεω­ρούν ότι κινη­τή­ρια δύνα­μη είναι το κεφά­λαιο και κλι­μα­κώ­νουν την αντερ­γα­τι­κή επί­θε­ση διό­τι η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη έρχε­ται από τη μεγα­λύ­τε­ρη εκμε­τάλ­λευ­ση των εργα­ζο­μέ­νων. Γι’ αυτό, σημεί­ω­σε, τα πρώ­τα μέτρα των μνη­μο­νί­ων ήταν μειώ­σεις μισθών, συντά­ξε­ων και δαπα­νών σε Υγεία και Παιδεία.

Τόνι­σε ακό­μα πως ένα νέο μνη­μό­νιο είναι και το περί­φη­μο Ταμείο Ανά­καμ­ψης της ΕΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παί­ζει ένα παι­χνί­δι ότι δήθεν θα αξιο­ποιού­σε αλλιώς τα χρή­μα­τα, κρύ­βο­ντας πάλι ότι το Ταμείο έχει αυστη­ρούς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις για το πώς και πού θα δια­νε­μη­θούν τα χρή­μα­τα και αυτά προ­ο­ρί­ζο­νται για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, τα οποία μάλι­στα θα τα πλη­ρώ­σει ο λαός.

Όσο για το αφή­γη­μα της κυβέρ­νη­σης ότι μειώ­νο­νται οι φόροι, από τα στοι­χεία του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού προ­κύ­πτει πως, όπως υπο­γράμ­μι­σε ο Θανά­σης Παφί­λης, το 95% της φορο­λο­γί­ας το πλη­ρώ­νουν μισθω­τοί και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι και το 57% είναι οι έμμε­σοι φόροι, οι πιο αντι­λαϊ­κοί δηλαδή.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο