Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: «Χείμαρρος» κατά κυβέρνησης-Χρυσοχοϊδη για την αστυνομοκρατία και κρατική καταστολή (VIDEO)

Την κρα­τι­κή βία και κατα­στο­λή που εφαρ­μό­ζει η κυβέρ­νη­ση σε βάρος των λαϊ­κών δια­δη­λώ­σε­ων, με πιο πρό­σφα­το κρού­σμα τη δια­δή­λω­ση στη Ν. Σμύρ­νη κατήγ­γει­λε από το βήμα της Βου­λής ο  κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης, κατά τη συζή­τη­ση σχε­τι­κής Επί­και­ρης Ερώ­τη­σης του Κόμ­μα­τος προς τον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολίτη.

Κατήγ­γει­λε την κυβέρ­νη­ση, καθώς χτυ­πά τις δια­δη­λώ­σεις των εργα­ζο­μέ­νων που δια­μαρ­τύ­ρο­νται για τα αντι­λαϊ­κά νομο­σχέ­διά της τα οποία τσα­κί­ζουν τη ζωή τους, αλλά και τους φοι­τη­τές που διεκ­δι­κούν το άνοιγ­μα των σχο­λών τους, όπως στην Αθή­να αλλά και πρό­σφα­τα στο ΑΠΘ.

Απο­κα­λύ­πτο­ντας την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης, επι­σή­μα­νε ότι έχει τρεις στό­χους: Να φορ­τώ­σει στον λαό και κυρί­ως στη νεο­λαία τις δικές της εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες για την ανα­πο­τε­λε­σμα­τι­κή δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας, να φιμώ­σει τον λαό που δια­μαρ­τύ­ρε­ται για­τί τσα­κί­ζο­νται τα δικαιώ­μα­τά του και να εφαρ­μό­σει την πολι­τι­κή της ΕΕ που περι­γρά­φε­ται ανα­λυ­τι­κά και στη «Λευ­κή Βίβλο» που παρου­σί­α­σε χθες ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη και είναι μαύ­ρη και με την οποία το σύστη­μα παίρ­νει μέτρα για να αντι­με­τω­πί­σει τη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια που συνε­χώς αυξάνεται.

Επι­σή­μα­νε ότι ο προ­σα­να­το­λι­σμός της Αστυ­νο­μί­ας είναι το χτύ­πη­μα του μαζι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος και όχι η αντι­με­τώ­πι­ση του οργα­νω­μέ­νου εγκλή­μα­τος, ενώ η κυβέρ­νη­ση είναι αυτή που δίνει τις εντο­λές στις ομά­δες κρού­σης να επι­τί­θε­νται στον κόσμο, να κόβουν πρό­στι­μα στις οικο­γέ­νειες που βγαί­νουν βόλ­τα, να ξυλο­φορ­τώ­νουν διαδηλωτές.

Θέτο­ντας την κυβέρ­νη­ση προ των ευθυ­νών της, έθε­σε συγκε­κρι­μέ­νο ερώ­τη­μα «Πόσους ελέγ­χους και πόσα πρό­στι­μα έχει επι­βά­λει η Αστυ­νο­μία σε επι­χει­ρή­σεις για τη μη εφαρ­μο­γή των μέτρων;», απο­κα­λύ­πτο­ντας ότι η πολι­τι­κή της δεν αγγί­ζει τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες. Όπως δεν έκα­νε τίπο­τα και για την ενί­σχυ­ση των Μέσων Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, των νοσο­κο­μεί­ων, των σχο­λεί­ων, των Πανε­πι­στη­μί­ων, με συγκε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις που ζητούν φορείς, σωμα­τεία κι έχει κατα­θέ­σει επα­νει­λημ­μέ­να και το ΚΚΕ. Ο κόσμος δια­μαρ­τύ­ρε­ται για­τί βλέ­πει πως χιλιά­δες πεθαί­νουν από τον κορο­νο­ϊό, ενώ οι φαρ­μα­κο­βιο­μη­χα­νί­ες, οι κλι­νι­κάρ­χες και άλλοι  θησαυ­ρί­ζουν από την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης, σημεί­ω­σε χαρακτηριστικά.

Ο Θαν. Παφί­λης επι­σή­μα­νε ότι οι εικό­νες που είδα­με και στη Ν. Σμύρ­νη δεν είναι μεμο­νω­μέ­να φαι­νό­με­να ούτε λόγω υπερ­βάλ­λο­ντος ζήλου, είναι κυβερ­νη­τι­κή κατεύ­θυν­ση, με σχέ­διο και πρό­γραμ­μα και κάλε­σε την κυβέρ­νη­ση να δια­λύ­σει την ομά­δα κρού­σης, αλλά και να αντι­με­τω­πί­σει διά­φο­ρες φασι­στι­κές φωνές που υπάρ­χουν μέσα στην Αστυ­νο­μία και υπε­ρα­σπί­ζο­νται αυτές τις πρακτικές.

Προ­κλη­τι­κός ο Μιχ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δης, επι­χεί­ρη­σε να παρου­σιά­σει το μαύ­ρο — άσπρο, δηλώ­νο­ντας ότι δεν υπάρ­χει κρα­τι­κή κατα­στο­λή εκ μέρους της κυβέρ­νη­σης! Με πρό­σχη­μα την κατα­δί­κη των φαι­νό­με­νων βίας στη Ν. Σμύρ­νη και επι­κα­λού­με­νος την ΕΔΕ που διε­ξά­γε­ται, ισχυ­ρί­στη­κε πως δεν ασκεί­ται κρα­τι­κή κατα­στο­λή στη χώρα μας, ενώ σε σύγκρι­ση με άλλες ευρω­παϊ­κές χώρες είπε πως στην Ελλά­δα «έχου­με τα λιγό­τε­ρα και πιο ήπια μέσα κατα­στο­λής»! Λέγο­ντας ότι οι συγκρού­σεις μετα­ξύ Αστυ­νο­μί­ας και δια­δη­λω­τών είναι λίγες, επι­σή­μα­νε ότι δεν στοι­χειο­θε­τεί­ται κρα­τι­κή κατα­στο­λή με έναν μικρό αριθ­μό συμβάντων.

Ανα­φέ­ρο­ντας τον αριθ­μό των ελέγ­χων που έχουν γίνει σε εργα­σια­κούς χώρους, δεν είπε κου­βέ­ντα για το αν έχουν επι­βλη­θεί πρό­στι­μα στις επι­χει­ρή­σεις που δεν τηρούν τα μέτρα, αφού δεν έχουν επι­βλη­θεί. Μάλι­στα, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία που παρου­σί­α­σε, ο αριθ­μός αυτός υπο­λεί­πε­ται κατά πολύ από τους ελέγ­χους που έχουν γίνει στους δρό­μους: Στις επι­χει­ρή­σεις έχουν γίνει 72.000 έλεγ­χοι και στον κόσμο 12 εκα­τομ­μύ­ρια έλεγχοι!

Στη δευ­τε­ρο­λο­γία του, ο Θανά­σης Παφί­λης σχε­τι­κά με τα γεγο­νό­τα στη Ν. Σμύρ­νη επι­σή­μα­νε τις ευθύ­νες κυβέρ­νη­σης και Αστυ­νο­μί­ας, για­τί ενώ η τελευ­ταία γνώ­ρι­ζε πως θα συμ­με­τεί­χαν χού­λι­γκανς, δεν έκα­νε τίπο­τα για να τους απο­τρέ­ψει. Εδώ και πολ­λά χρό­νια, το παι­χνί­δι είναι στη­μέ­νο, υπάρ­χουν κρα­τι­κοί και παρα­κρα­τι­κοί μηχα­νι­σμοί που στή­νουν τα επει­σό­δια για να χτυ­πη­θεί το λαϊ­κό κίνη­μα, επι­σή­μα­νε χαρακτηριστικά.

Κατα­λή­γο­ντας τόνι­σε πως η πολι­τι­κή της κατα­στο­λής των λαϊ­κών αγώ­νων είναι δια­χρο­νι­κή και είναι συνυ­φα­σμέ­νη με το σύστη­μα που υπη­ρε­τούν τα αστι­κά κόμ­μα­τα, προ­σθέ­το­ντας ότι η ταξι­κή πάλη δεν θα στα­μα­τή­σει, οι εργα­ζό­με­νοι δεν θα δεχθούν τη σύγ­χρο­νη σκλα­βιά που τους επι­βάλ­λε­ται. Θα ξεση­κω­θούν και το ΚΚΕ θα είναι μαζί τους, με οργα­νω­μέ­νη απει­θαρ­χία παντού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο