Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ έως 31/12 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

 Ολα τα μέτρα για την παν­δη­μία που θα ανα­στα­λούν έως το καλο­καί­ρι, στο σύνο­λό τους θα επα­νε­ξε­τα­στούν τον Σεπτέμ­βριο. Δεν μιλά­με για κατάρ­γη­ση των μέτρων, μιλά­με για ανα­στο­λή με βάση την επι­δη­μιο­λο­γι­κή εικό­να και του καλο­και­ριού, τόνι­σε ο υπουρ­γός Υγεί­ας Θάνος Πλεύ­ρης, μιλώ­ντας στην τηλε­ό­ρα­ση του ΑΝΤ1.

Πρό­σθε­σε ότι τον Σεπτέμ­βριο υπάρ­χει φόβος σύμ­φω­να και με τον ΠΟΥ ο κορο­νο­ϊ­ός να επι­στρέ­ψει επι­θε­τι­κά. Εξή­γη­σε ότι τα κρού­σμα­τα παρα­μέ­νουν σε υψη­λό επί­πε­δο, αλλά αυτό δεν απο­τυ­πώ­νε­ται σε νοση­λεί­ες. Καθο­ρι­στι­κό ρόλο σε αυτό έχει το γεγο­νός ότι σχε­δόν το 85% των ενη­λί­κων και το 90% άνω των 60 ετών είναι εμβο­λια­σμέ­νοι κατά της covid-19. Σήμε­ρα ξεκί­νη­σε και η χορή­γη­ση των αντι­ι­κών χαπιών της Pfizer.

Ο υπουρ­γός Υγεί­ας ξεκα­θά­ρι­σε ότι το πιστο­ποι­η­τι­κό εμβο­λια­σμού παρα­μέ­νει κανο­νι­κά και αυτό που εξε­τά­ζε­ται είναι για την περί­ο­δο του καλο­και­ριού η πρό­σβα­ση στους χώρους να γίνε­ται χωρίς την ανά­γκη επί­δει­ξης του, αλλά αυτό θα τύχει συγκε­κρι­μέ­νης συζή­τη­σης στην επι­τρο­πή των ειδι­κών και θα εξαρ­τη­θεί από την επι­δη­μιο­λο­γι­κή εικόνα..

Επα­νέ­λα­βε ότι ανα­στέλ­λο­νται, από 15 Απρι­λί­ου έως 31 Αυγού­στου, τα πρό­στι­μα για τους ανεμ­βο­λί­α­στους άνω των 60 ετών και το μέτρο θα επα­νε­ξε­τα­σθεί από Σεπτέμ­βριο και οι όποιες απο­φά­σεις θα ληφθούν βάση της επι­δη­μιο­λο­γι­κής κατάστασης.

Ανα­φο­ρι­κά με την ανα­στο­λή καθη­κό­ντων των ανεμ­βο­λί­α­στων υγειο­νο­μι­κών, είπε ότι την Τετάρ­τη ψηφί­ζε­ται η διά­τα­ξη που προ­βλέ­πει την παρα­μο­νή τους εκτός ΕΣΥ έως 31 Δεκεμ­βρί­ου. Δεν επι­στρέ­φουν στο ΕΣΥ και η θέση της κυβέρ­νη­σης είναι ότι όσο υπάρ­χει παν­δη­μία ο υγειο­νο­μι­κός για να μπο­ρεί να εργα­στεί σε δομές υγεί­ας θα πρέ­πει να είναι εμβο­λια­σμέ­νος κατά της covid-19 και αυτό έχει να κάνει τόσο με την δημό­σια υγεία όσο και με το γεγο­νός ότι κάποιος που αρνεί­ται την επι­στή­μη του δεν μπο­ρεί να παρέ­χει υπη­ρε­σί­ες, ανέ­φε­ρε ο υπουρ­γός. Σχε­δόν οι μισοί από τους 7.000 που ήταν σε ανα­στο­λή έχουν επι­στρέ­ψει είπε ο υπουρ­γός, κάποιοι έχουν εμβο­λια­στεί και κάποιοι επέ­στρε­ψαν στο σύστη­μα με πιστο­ποι­η­τι­κό νόσησης.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο