Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Πλεύρης: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα για μετάλλαξη Όμικρον

Ο υπουρ­γός Υγεί­ας Θάνος Πλεύ­ρης επι­βε­βαί­ω­σε πριν από λίγο την πλη­ρο­φο­ρία ότι εξε­τά­ζο­νται δύο ακό­μη ύπο­πτα κρού­σμα­τα της παραλ­λα­γής Όμι­κρον στην Αθή­να, μιλώ­ντας στην τηλε­ό­ρα­ση του ANT1.

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες, πρό­κει­ται για δύο ανθρώ­πους που είχαν ταξι­δέ­ψει πρό­σφα­τα στο εξω­τε­ρι­κό και δεν σχε­τί­ζο­νται με την ιχνη­λά­τη­ση και την καρα­ντί­να που έχουν τεθεί οι επα­φές το πρώ­του επι­βε­βαιω­μέ­νου κρού­σμα­τος της Όμι­κρον στην Ελλά­δα, ενός Έλλη­να που είχε ταξι­δέ­ψει από τη Ν. Αφρι­κή στα Χανιά.

Τα δύο νέα ύπο­πτα κρού­σμα­τα, φαί­νε­ται, από την γονι­δια­κή ανά­λυ­ση PCR, ότι νοσούν πιθα­νό­τα­τα από τη νέα παραλ­λα­γή Όμι­κρον, αυτό όμως μένει να επιβεβαιωθεί.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες η κατά­στα­ση και των δύο ασθε­νών είναι καλή καθώς εμφα­νί­ζουν ήπια συμ­πτώ­μα­τα και παρα­κο­λου­θού­νται ενώ παρα­μέ­νουν στο σπί­τι τους.

Πρό­κει­ται για δύο ταξι­διώ­τες που προ­έρ­χο­νται από τη Ν. Αφρι­κή και οι οποί­οι ήρθαν στη χώρα πριν επι­βλη­θεί απα­γό­ρευ­ση. Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προ­βεί σε όλες τις απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες προ­κει­μέ­νου να ιχνη­λα­τη­θούν οι επα­φές τους.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο