Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιαπωνία: Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου έγινε 119 ετών!

Το όνο­μα της είναι Κάνε Τανά­κα, ζει στη νότια Ιαπω­νία και μόλις γιόρ­τα­σε τα… 119 της χρό­νια! Ο λόγος για μια γυναί­κα που, σύμ­φω­να με το Ρεκόρ Γκί­νες, είναι ο γηραιό­τε­ρος άνθρω­πος στον κόσμο.

Η Τανά­κα, που έχει αδυ­να­μία στα ανα­ψυ­κτι­κά και τη σοκο­λά­τα, πέτυ­χε το απί­θα­νο ρεκόρ της την Κυρια­κή και το γιόρ­τα­σε, σύμ­φω­να με τοπι­κά ΜΜΕ, με τη συντρο­φιά των υπαλ­λή­λων στον οίκο ευγη­ρί­ας όπου ζει, στην Φου­κουό­κα της νοτιο­δυ­τι­κής Ιαπω­νί­ας. Η ίδια δηλώ­νει απο­φα­σι­σμέ­νη να… παρα­τεί­νει το ρεκόρ της γιορ­τά­ζο­ντας του χρό­νου 120 χρό­νια ζωής!

Σε περί­πτω­ση που η υπε­ραιω­νό­βια Για­πω­νέ­ζα κατα­φέ­ρει να φτά­σει την ηλι­κία των 122 χρό­νων τότε θα είναι το το μακρο­βιό­τε­ρο επι­βε­βαιω­μέ­να πρό­σω­πο στην ιστο­ρία, φτά­νο­ντας το ρεκόρ της Γαλ­λί­δας Ζαν Καλ­μάν που έζη­σε 122 χρό­νια και 164 ημέρες.

Για την ιστο­ρία αξί­ζει να ανα­φερ­θεί ότι η Τανά­κα γεν­νή­θη­κε στις 2 Ιανουα­ρί­ου 1903, την ίδια χρο­νιά με τον Βρε­τα­νό συγ­γρα­φέα Τζορτζ Όργου­ελ (ψευ­δώ­νυ­μο του Έρικ Άρθουρ Μπλερ). Την ίδια χρο­νιά οι αδελ­φοί Ράιτ έκα­ναν την πρώ­τη επι­τυ­χη­μέ­νη πτή­ση τους με αερο­πλά­νο, ενώ η Μαρία Κιου­ρί έγι­νε η πρώ­τη γυναί­κα που τιμή­θη­κε με το βρα­βείο Νόμπελ (στη φυσική).

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο