Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 113 ετών ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Ο γηραιό­τε­ρος άνδρας στον κόσμο πέθα­νε στο σπί­τι του στο νησί Χοκάι­ντο της βόρειας Ιαπω­νί­ας σε ηλι­κία 113 ετών.

Η οικο­γέ­νειά του είπε ότι ο Μασά­ζο Νονά­κα πέθα­νε από φυσι­κά αίτια νωρίς σήμε­ρα το πρωί στον ύπνο του, στο παν­δο­χείο στο Ασό­ρο, το οποίο δια­χει­ρι­ζό­ταν επί τέσ­σε­ρις γενιές η οικο­γέ­νειά του.

Είχε γεν­νη­θεί στις 25 Ιου­λί­ου του 1905, μεγά­λω­σε σε μια μεγά­λη οικο­γέ­νεια και κλη­ρο­νό­μη­σε το παν­δο­χείο από τους γονείς του, το οποίο τώρα δια­χει­ρί­ζε­ται η εγγο­νή του. Η σύζυ­γός του και τρία από τα πέντε παι­διά τους έχουν ήδη πεθάνει.

Ο Νονά­κα είχε έξι αδελ­φούς και μια αδελ­φή και είχε παντρευ­τεί το 1931.

Μετά τη συντα­ξιο­δό­τη­σή του απο­λάμ­βα­νε να παρα­κο­λου­θεί σού­μο στην τηλε­ό­ρα­ση και να τρώ­ει γλυ­κά, σύμ­φω­να με τα τοπι­κά μέσα ενημέρωσης.

Η Ιαπω­νία έχει ένα από τα μεγα­λύ­τε­ρα προσ­δό­κι­μα ζωής παγκο­σμί­ως. Ο γηραιό­τε­ρος επι­βε­βαιω­μέ­να άνθρω­πος μέχρι στιγ­μής ήταν η Γαλ­λί­δα Ζαν Λουίς Καλ­μάν, η οποία το 1997 πέθα­νε σε ηλι­κία 122 ετών, σύμ­φω­να με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.Το Γκί­νες είχε επι­σή­μως ανα­γνω­ρί­σει τον Νονά­κα ως τον γηραιό­τε­ρο άνδρα εν ζωή μετά τον θάνα­το του Ισπα­νού Φραν­σί­σκο Νού­νες Ολι­βέ­ρα τον περα­σμέ­νο χρόνο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο