Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιεράπετρα: Ξανά σε δίκη ο χρυσαυγίτης προπονητής για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριάς του

Η υπό­θε­ση του βια­σμού της 14χρονης αθλή­τριας του στί­βου από τον προ­πο­νη­τή της πριν από 18 χρό­νια είχε συγκλο­νί­σει την τοπι­κή κοι­νω­νία της Ιερά­πε­τρας, όταν μετά από χρό­νια το θύμα της σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης απο­φά­σι­σε να μιλή­σει και να καταγ­γεί­λει όλα όσα είχαν συμ­βεί στη διάρ­κεια της εφη­βεί­ας της.

Η καταγ­γε­λία έφτα­σε στις δικα­στι­κές αίθου­σες και σήμε­ρα ανα­μέ­νε­ται μετά από πολ­λές ανα­βο­λές να ανα­βιώ­σει στην αίθου­σα του Μικτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου Ανα­το­λι­κής Κρή­της, με τον 58χρονο πλέ­ον καθη­γη­τή φυσι­κής αγω­γής και προ­πο­νη­τή να βρί­σκε­ται για μία ακό­μη φορά στο εδώ­λιο του κατηγορουμένου.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο πρώ­ην εκπαι­δευ­τι­κός πρω­τό­δι­κα είχε κατα­δι­κα­στεί σε κάθειρ­ξη 12 ετών και είχε οδη­γη­θεί στη φυλα­κή προ­κει­μέ­νου να εκτί­σει την ποι­νή που του είχε επι­βά­λει το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο Ηρα­κλεί­ου το 2015.

Στη συνέ­χεια ωστό­σο, υπέ­βα­λε αίτη­μα απο­φυ­λά­κι­σης λόγω επι­βά­ρυν­σης στην υγεία του, το οποίο και έγι­νε απο­δε­κτό. Έκτο­τε, η υπό­θε­ση έχει οδη­γη­θεί σε οδη­γη­θεί σε δίκη σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό, παίρ­νο­ντας τη μία ανα­βο­λή μετά την άλλη.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως πρω­τό­δι­κα ο 58χρονος πρώ­ην προ­πο­νη­τής είχε ισχυ­ρι­στεί ότι δεν βία­σε την ανή­λι­κη αθλή­τρια αλλά είχε συνά­ψει ερω­τι­κή σχέ­ση μαζί της με τη θέλη­σή της.

Ο βασι­κός κατη­γο­ρού­με­νος στην υπό­θε­ση του βια­σμού της 14χρονης είναι ένας από τους κατη­γο­ρού­με­νους της δίκης της Χρυ­σής Αυγής, καθώς επί σει­ρά ετών δρα­στη­ριο­ποιού­νταν ενερ­γά στον πυρή­να του ακρο­δε­ξιού μορ­φώ­μα­τος στην Ιεράπετρα.

Πηγή: Cretapost.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο