Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιερά Σύνοδος: Ζητά αύξηση των πιστών στους ναούς για την περίοδο του Πάσχα

Σχε­τι­κή πρό­τα­ση προς το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας με θέμα τις προ­τά­σεις της σχε­τι­κά με τη λει­τουρ­γία των εκκλη­σιών τις ημέ­ρες του Πάσχα απέ­στει­λε η Ιερά Σύνο­δος της Εκκλη­σί­ας της Ελλάδας.

Στην επι­στο­λή γίνε­ται λόγος για αύξη­ση του αριθ­μού των πιστών που θα μπο­ρούν να μπαί­νουν στους ναούς, από την Κυρια­κή των Βαΐ­ων έως και τη Δευ­τέ­ρα του Πάσχα.

Σύμ­φω­να με την πρό­τα­ση, ο αριθ­μός των πιστών θα πρέ­πει να αλλά­ξει σε ένα άτο­μο ανά 15 τετρα­γω­νι­κά μέτρα κλει­στού χώρου. Η πρό­τα­ση αυτή δια­φέ­ρει από την κυβερ­νη­τι­κή γραμ­μή που εφαρ­μό­ζε­ται έως τώρα για ένα άτο­μο ανά 20 τετρα­γω­νι­κά μέτρα μέσα σε έναν κλει­στό χώρο (π.χ. σού­περ μάρκετ).

Η Ιερά Σύνο­δος δικαιο­λο­γεί την πρό­τα­σή της για ένα άτο­μα ανά 15 τ.μ. λέγο­ντας ότι το ύψος των ναών, σε συν­δια­σμό με τον καλό και­ρό της περιό­δου του Πάσχα, θα επι­τρέ­ψει τον πολύ καλό εξα­ε­ρι­σμό των ναών.

Έτσι, ζητά αλλα­γή του μέγι­στου ορί­ου πιστών στους ναούς από 20 σε 100, σε ότι αφο­ρά τους ναούς που είναι μεγα­λύ­τε­ροι των 1.500 τ.μ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο