Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιερουσαλήμ: Οκτώ τραυματίες σε επίθεση εναντίον λεωφορείου

Οκτώ άνθρω­ποι τραυ­μα­τί­σθη­καν, δύο από τους οποί­ους σοβα­ρά, σε ένο­πλη επί­θε­ση που σημειώ­θη­κε νωρίς σήμε­ρα το πρωί ενα­ντί­ον λεω­φο­ρεί­ου στην Ιερου­σα­λήμ, ανα­κοί­νω­σαν η ισραη­λι­νή αστυ­νο­μία και οι διασώστες.

«Η αστυ­νο­μία ενη­με­ρώ­θη­κε για πυρά ενα­ντί­ον λεω­φο­ρεί­ου κοντά στον Τάφο του Δαυίδ (…) οι αστυ­νο­μι­κοί απέ­κλει­σαν την περιο­χή και ανα­ζη­τουν έναν ύπο­πτο που διέ­φυ­γε», διευ­κρί­νι­σε η αστυ­νο­μία, πριν ανα­κοι­νώ­σει πως συνε­λή­φθη ένας άνδρας.

«Ο τρο­μο­κρά­της βρί­σκε­ται στα χέρια μας», δήλω­σε στον κρα­τι­κό ραδιο­σταθ­μό ο Καν Ελί Λεβί, εκπρό­σω­πος της αστυνομίας.

Η Μαγκέν Ντα­βίντ Αντόμ, το ισραη­λι­νό αντί­στοι­χο του Ερυ­θρού Σταυ­ρού, ανα­κοί­νω­σε πως επε­νέ­βη αφού έλα­βε πλη­ρο­φο­ρί­ες για πυρά ενα­ντί­ον ενός λεω­φο­ρεί­ου στην Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρό­σω­πός της, ο Ζακί Ελέρ, έκα­νε λόγο για επτά τραυ­μα­τί­ες που «έχουν όλοι τις αισθή­σεις τους, μια γυναί­κα και έξι άνδρες, δύο από τους οποί­ους βρί­σκο­νται σε σοβα­ρή κατά­στα­ση», ενώ η αστυ­νο­μία έκα­νε λόγο για οκτώ τραυ­μα­τί­ες, σύμ­φω­να με τελευ­ταίο απολογισμό.

Ο εκπρό­σω­πος του νοσο­κο­μεί­ου Σαα­ρέι Τσε­ντέκ στην Ιερου­σα­λήμ είπε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο πως οι ιατρι­κές ομά­δες χρειά­στη­κε να προ­χω­ρή­σουν σε και­σα­ρι­κή επέμ­βα­ση σε μια έγκυο που τραυ­μα­τί­σθη­κε κατά την επίθεση.

«Παρα­μέ­νει δια­σω­λη­νω­μέ­νη και σε σοβα­ρή κατά­στα­ση. Το βρέ­φος γεν­νή­θη­κε και είναι σε στα­θε­ρή κατά­στα­ση», διευκρίνισε.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Jerusalem Post.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο