Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ικαρία: Ψήφο στο Ν. Λαρδά για Δημοτική Αρχή στο πλευρό του λαού και των αγώνων του

Το μονα­δι­κό δίλημ­μα στο οποίο καλεί­ται να απα­ντή­σει ο λαός της Ικα­ρί­ας, μπρο­στά στο δεύ­τε­ρο γύρο των δημο­τι­κών εκλο­γών, είναι αν την επο­μέ­νη των εκλο­γών θα έχει Δημο­τι­κή Αρχή που θα συνε­χί­σει να βρί­σκε­ται στο πλευ­ρό του λαού και των αγώ­νων του για την ανα­κού­φι­σή του από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και τη διεκ­δί­κη­ση των δικών του ανα­γκών, ή δια­χει­ρι­στή της πολι­τι­κής αυτής που θα είναι εδώ και την επο­μέ­νη των εκλο­γών, τοπι­κών και βου­λευ­τι­κών, είτε με κυβέρ­νη­ση ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μέσα από ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, χαρά­τσια, αύξη­ση αντα­πο­δο­τι­κών τελών, ελα­στι­κές μορ­φές εργα­σί­ας, κ.λπ., θυσιά­ζει τις λαϊ­κές ανά­γκες για τη θωρά­κι­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας του κεφαλαίου.

Αυτό επι­ση­μαί­νει σε ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Ικα­ρί­ας, χαι­ρε­τί­ζο­ντας όλο αυτόν τον κόσμο, τους Ικα­ριώ­τες και της Ικα­ριώ­τισ­σες, «που με αυτο­πε­ποί­θη­ση, πεί­σμα και ενθου­σια­σμό, έδω­σαν αυτήν τη μάχη κόντρα “στις αντιΚ­ΚΕ συμ­μα­χί­ες” και τις μετα­πη­δή­σεις στε­λε­χών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων δια­φό­ρων “ανε­ξάρ­τη­των” από το ένα ψηφο­δέλ­τιο στο άλλο, με πιο χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα το “ανε­ξάρ­τη­το” ψηφο­δέλ­τιο της “Πανι­κα­ρια­κής Ενό­τη­τας Αλλα­γής” (ΠΕΑ) που στη­ρί­ζε­ται ανοι­χτά από στε­λέ­χη της ΝΔ, ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Όπως τονί­ζει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», παρά το αντιΚ­ΚΕ μέτω­πο, το οποίο ενί­σχυ­σαν «με ψευ­δο­λο­γία και κενού περιε­χο­μέ­νου “μεγα­λό­πνο­ους σχε­δια­σμούς”», ο συν­δυα­σμός της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» συγκέ­ντρω­σε ποσο­στό 34% στο Δήμο Ικα­ρί­ας και 7 έδρες στο νέο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, «που απο­τε­λούν εγγύ­η­ση για την υπε­ρά­σπι­ση των λαϊ­κών ανα­γκών για την επό­με­νη τετρα­ε­τία στο δήμο μας».

«Το απο­τέ­λε­σμα μέσα στις συν­θή­κες που διε­ξή­χθη­σαν οι εκλο­γές απο­τε­λεί μια επι­τυ­χία της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης”. Εκφρά­ζει την ανα­γνώ­ρι­ση της προ­σπά­θειας, του έργου και των προ­τε­ραιο­τή­των που θέσα­με στη διοί­κη­ση του δήμου. Είναι γνω­στό ακό­μα και σε όσους δεν ψήφι­σαν τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” ότι τον μετα­τρέ­ψα­με σε μετε­ρί­ζι αγώ­να για την ανα­κού­φι­ση του λαού της Ικα­ρί­ας», επι­ση­μαί­νει η ανα­κοί­νω­ση και προ­σθέ­τει: «Ευχα­ρι­στού­με τους Ικα­ριώ­τες και τις Ικα­ριώ­τισ­σες που μας τίμη­σαν με την ψήφο τους και μας εμπι­στεύ­τη­καν με αυτό το σημα­ντι­κό ποσο­στό να εκπρο­σω­πή­σου­με μια δια­φο­ρε­τι­κή αντί­λη­ψη για το χαρα­κτή­ρα της Τοπι­κής Διοί­κη­σης στο νέο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο. Η σύν­θε­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου είναι δεδο­μέ­νη και οι επι­λο­γές που έκα­ναν οι Ικα­ριώ­τες, σεβαστές».

Όπως τονί­ζει, «τώρα το δίλημ­μα που μπαί­νει μπρο­στά στην κάλ­πη είναι: Θα συνε­χι­στεί η θετι­κή πορεία δίπλα στο λαό του νησιού και τις ανά­γκες του, που έδω­σε απο­τε­λέ­σμα­τα και αντα­πο­κρί­θη­κε στις προ­τε­ραιό­τη­τες της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας, ή θα γυρί­σου­με πίσω σε δήμο απλό δια­χει­ρι­στή της αντι­λαϊ­κής πολιτικής;».

«Σε αυτήν την προ­σπά­θεια καλού­με κάθε καλο­προ­αί­ρε­το άνθρω­πο, όλους αυτούς που επέ­λε­ξαν κάτι δια­φο­ρε­τι­κό στον α’ γύρο και έχουν επι­φυ­λά­ξεις, ή επι­μέ­ρους δια­φω­νί­ες, να απα­ντή­σουν στα βασι­κά διλήμ­μα­τα, στη­ρί­ζο­ντας για Δήμαρ­χο τον Ν. Λαρδά».

«Καλού­με τον Ικα­ρια­κό λαό που έκα­νε μια δια­φο­ρε­τι­κή επι­λο­γή στον πρώ­το γύρο, να μην επι­τρέ­ψει η ψήφος του να μετρη­θεί σαν ψήφος υπο­στή­ρι­ξης επι­κίν­δυ­νων “ανα­πτυ­ξια­κών σχε­δια­σμών”. Να μην επι­τρέ­ψει να γίνουν νέοι πει­ρα­μα­τι­σμοί στη διοί­κη­ση του δήμου, άλλω­στε δοκι­μά­στη­καν και στο παρελ­θόν και κρί­θη­καν από τους Ικαριώτες».

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» καλεί τον Ικα­ριώ­τι­κο λαό με την ψήφο του:

- «Να υπο­στη­ρί­ξει το δημό­σιο χαρα­κτή­ρα των υπη­ρε­σιών του δήμου.

- Να κλεί­σει την πόρ­τα στη δια­φαι­νό­με­νη προ­ο­πτι­κή συμπρά­ξε­ων με τους ιδιώ­τες που έχουν τη “λύση” για όλα τα προ­βλή­μα­τα του νησιού (δια­χεί­ρι­ση απορ­ριμ­μά­των — ιαμα­τι­κές πηγές κ.λπ.).

- Να υπο­στη­ρί­ξει την προ­σπά­θεια υπε­ρά­σπι­σης του ορει­νού όγκου της Ικα­ρί­ας, από την επί­θε­ση που έχει εξα­πο­λύ­σει η Απο­κε­ντρω­μέ­νη Διοί­κη­ση Αιγαί­ου με στό­χο την τελι­κή εκχώ­ρη­ση στο ΤΑΙΠΕΔ, βάζο­ντας εμπό­δια στους επι­κιν­δύ­νους ενερ­γεια­κούς σχεδιασμούς».

Καλεί τον Ικα­ριώ­τι­κο λαό «να υπο­στη­ρί­ξει τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”, για­τί του είπε την αλή­θεια, δεν έτα­ξε, δεν είπε και ούτε πρό­κει­ται ποτέ να πει ψέμα­τα σε κανέ­ναν για να πάρει μια ψήφο. Να υπο­στη­ρί­ξει τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” για­τί δεν υπάρ­χουν λύσεις μαγι­κές, δεν υπάρ­χουν σωτή­ρες, υπάρ­χει μόνο ο δύσκο­λος, αλλά όμορ­φος αγώ­νας για μια αξιο­πρε­πή ζωή. Ένας αγώ­νας με αυτα­πάρ­νη­ση, χωρίς προ­σω­πι­κές σκο­πι­μό­τη­τες, χωρίς μεγά­λα λόγια.

Καλεί τους Ικα­ριώ­τες και τις Ικα­ριώ­τισ­σες «να πάμε την επό­με­νη Κυρια­κή ενω­μέ­νοι στο γνω­στό δρό­μο που έμπρα­κτα έχου­με απο­δεί­ξει ότι ακο­λου­θού­με. Για να έχου­με μια Δημο­τι­κή Αρχή που θα ενώ­νει το λαό στον κοι­νό αγώ­να για την επί­λυ­ση των σοβα­ρών προ­βλη­μά­των που έχου­με μπρο­στά μας. Κανέ­νας να μη λεί­ψει από αυτόν τον αγώ­να μέχρι την Κυρια­κή. Πολύ περισ­σό­τε­ρο, κανείς να μη λεί­ψει από τον αγώ­να μετά τις επα­να­λη­πτι­κές εκλογές».

Δήλωση στήριξης από τον Γιώργο Χερουβή

Σε δήλω­σή του ο Γιώρ­γος Χερου­βής, πρώ­ην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για τις επα­να­λη­πτι­κές δημο­τι­κές εκλο­γές της Κυρια­κής 2 Ιού­νη στην Ικα­ρία, αναφέρει:

«Αγα­πη­τοί συμπατριώτες/σσες.

Την Κυρια­κή 2 Ιου­νί­ου 2019 ψηφί­ζου­με “Λαϊ­κή Συσπείρωση”.

Αν κάθε εκλο­γι­κή ανα­μέ­τρη­ση μας θέτει το ζήτη­μα της επι­λο­γής, η προ­χθε­σι­νή ανα­μέ­τρη­ση, αλλά και αυτή της επό­με­νης Κυρια­κής βρί­σκει την πατρί­δα μας στο χει­ρό­τε­ρο σημείο της νεό­τε­ρής της Ιστο­ρί­ας. Μία Ελλά­δα υπό ουσια­στι­κή οικο­νο­μι­κο-πολι­τι­κή κατο­χή, έκθε­τη σε πλεί­στους κιν­δύ­νους, με κυριό­τε­ρο τον τουρ­κι­κό επε­κτα­τι­σμό και με μια κυβέρ­νη­ση και ένα κόμ­μα, κατ’ όνο­μα “Αρι­στε­ρά”, που πρό­δω­σαν, διέ­συ­ραν και δυσφή­μη­σαν ό,τι συγκρο­τού­σε και συγκρο­τεί το ήθος της Αριστεράς.

Υπό αυτές τις συν­θή­κες και μετά το προ­χθε­σι­νό εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα και την επα­πει­λού­με­νη παλι­νόρ­θω­ση του παλιού σάπιου πολι­τι­κού συστή­μα­τος, η συσπεί­ρω­ση των δημο­κρα­τι­κών δυνά­με­ων και κυρί­ως των δυνά­με­ων της Πατριω­τι­κής Αρι­στε­ράς, αλλά και όλων όσοι εξα­κο­λου­θούν να αντι­στέ­κο­νται, απο­τε­λεί όχι μόνο χρή­σι­μη, αλλά και ανα­γκαία επι­λο­γή για να ανα­κο­πεί ο σημε­ρι­νός κατήφορος.

Στην προ­χθε­σι­νή ανα­μέ­τρη­ση, αλλά και αυτήν της επό­με­νης Κυρια­κής συμπυ­κνώ­νε­ται όχι μόνο το μήνυ­μα για το ποια Ικα­ρία θέλου­με, αλλά και για το ποια Ελλά­δα θέλου­με. Αυτό μόνο συν­δυα­σμοί και πολι­τι­κές δυνά­μεις που επέ­δει­ξαν στα­θε­ρό­τη­τα και αγω­νι­στι­κή στά­ση στην υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων του τόπου και του λαού, του έθνους και των εργα­ζο­μέ­νων, των νέων και των συντα­ξιού­χων, απ’ όλα τα μετε­ρί­ζια, με συνέ­πεια και συνέ­χεια, μπο­ρούν να προωθήσουν.

Θέλω να πιστεύω ότι ο συν­δυα­σμός της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” με επι­κε­φα­λής τον Νικό­λαο Λαρ­δά, που με την έμπρα­κτη στά­ση τους στα χρό­νια των μνη­μο­νί­ων έδει­ξαν την αγά­πη τους γι’ αυτόν τον τόπο, αλλά και τη συνέ­πειά τους στο να παλέ­ψουν για τις αρχές τους ενά­ντια στους πολ­λούς χαμαι­λέ­ο­ντες και ριψά­σπι­δες, παρέ­χουν τα εχέγ­γυα αυτά.

Έτσι, ως ένας απλός Ικα­ριώ­της που ενδια­φέ­ρε­ται για το νησί μας, στην εκλο­γι­κή ανα­μέ­τρη­ση της επό­με­νης Κυρια­κής επι­λέ­γω να στη­ρί­ξω το συν­δυα­σμό της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” και τον υπο­ψή­φιό της τον Νικό­λαο Λαρδά.

Αυτό καλώ να πρά­ξουν και όλοι όσοι/ες πιστεύ­ουν, αλλά και αγω­νί­ζο­νται στην πρά­ξη για την πολύ­πλευ­ρη ανά­πτυ­ξη του τόπου, όπου οι άνθρω­ποι που παρά­γουν τον πλού­το θα δρέ­πουν τους καρ­πούς του ιδρώ­τα τους.

Αυτό καλώ να πρά­ξουν και όλοι όσοι/ες πιστεύ­ουν ότι μας αξί­ζει να ζού­με σε μια ελεύ­θε­ρη και δημο­κρα­τι­κή Ικα­ρία, σε μια ελεύ­θε­ρη, ανε­ξάρ­τη­τη και δημο­κρα­τι­κή Ελλά­δα, χωρίς μνη­μό­νια και επιτροπείες».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο