Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστική σύγκρουση: Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην αναμειγνύονται στην Ουκρανία

Η Ρωσία προ­σπα­θεί να κάνει τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες να κατα­λά­βουν πως η αυξα­νό­με­νη ανά­μι­ξη της Ουά­σινγ­κτον στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία εγκυ­μο­νεί αυξα­νό­με­νους κιν­δύ­νους, δήλω­σε σήμε­ρα ο Ρώσος υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Σερ­γκέι Ρια­μπ­κόφ, σύμ­φω­να με ρωσι­κά πρα­κτο­ρεία ειδήσεων.

Η Μόσχα έχει πει κατ΄επανάληψη πως η δυτι­κή στρα­τιω­τι­κή υπο­στή­ρι­ξη προς την Ουκρα­νία παρα­τεί­νει την ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση, η οποία βρί­σκε­ται τώρα στον δέκα­το μήνα, ενώ δημιουρ­γεί τον κίν­δυ­νο για μια ενδε­χό­με­νη απευ­θεί­ας αντι­πα­ρά­θε­ση ανά­με­σα στη Ρωσία και τη Δύση.

«Στέλ­νου­με σήμα­τα στους Αμε­ρι­κα­νούς πως η γραμ­μή κλι­μά­κω­σή τους και ακό­μη βαθύ­τε­ρη ανά­μι­ξη στη σύγκρου­ση αυτή είναι γεμά­τη τρο­με­ρές συνέ­πειες. Οι κίν­δυ­νοι αυξά­νο­νται», είπε ο Ρια­μπ­κόφ σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο Interfax.

Το Κίε­βο και η Δύση λένε πως η Ρωσία φέρει την ευθύ­νη για οποια­δή­πο­τε περαι­τέ­ρω κλι­μά­κω­ση μετά την απρό­κλη­τη όπως τη χαρα­κτη­ρί­ζουν εισβο­λή της Μόσχας στην Ουκρα­νία στις 24 Φεβρουα­ρί­ου, τη συνε­χι­ζό­με­νη κατο­χή ουκρα­νι­κού εδά­φους και τις πυρη­νι­κές απειλές.

Ο Ρια­μπ­κόφ φέρε­ται να δήλω­σε ότι δεν υπάρ­χει διά­λο­γος ανά­με­σα στην Ουά­σινγ­κτον και τη Μόσχα, όμως οι δύο πλευ­ρές «κατά περιό­δους ανταλ­λάσ­σουν σήματα».

Δεν γνω­ρί­ζει για οποια­δή­πο­τε επα­φή μέσω μιας ειδι­κής στρα­τιω­τι­κής κόκ­κι­νης γραμ­μής ΗΠΑ-Ρωσί­ας που δημιουρ­γή­θη­κε κατά την έναρ­ξη αυτού που η Μόσχα απο­κα­λεί “ειδι­κή στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση”, είπε.

Αξιω­μα­τού­χος των ΗΠΑ δήλω­σε νωρί­τε­ρα στο Reuters πως μια ειδι­κή γραμ­μή “απε­μπλο­κής” ανά­με­σα σε Ρώσους και Αμε­ρι­κα­νούς στρα­τιω­τι­κούς έχει χρη­σι­μο­ποι­η­θεί μία φορά αφό­του ξεκί­νη­σε ο πόλεμος.

«Δεν γνω­ρί­ζω για οποιον­δή­πο­τε δίαυ­λο απε­μπλο­κής σε σχέ­ση με το τι συμ­βαί­νει στην Ουκρα­νία… Δεν έχου­με οποιον­δή­πο­τε διά­λο­γο με τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες για το ουκρα­νι­κό θέμα επει­δή οι θέσεις μας είναι ριζι­κά δια­φο­ρε­τι­κές», φέρε­ται να δήλω­σε ο Ριαμπκόφ.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο