Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος: Αυξάνεται η αποστολή όπλων στην Ουκρανία από ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες

«Οι δυτι­κές χώρες έχουν πρό­σφα­τα αυξή­σει σημα­ντι­κά τις προ­μή­θειες όπλων στην Ουκρα­νία. Μάλι­στα, στο Κίε­βο δίνε­ται απε­ριό­ρι­στη ποσό­τη­τα όπλων», είπε ο Βλα­ντι­μίρ Νόβι­κοφ αξιω­μα­τι­κός του ρωσι­κού στρατού.

«Αν παλαιό­τε­ρα αυτές ήταν κρυ­φές προ­μή­θειες, τώρα εισά­γο­νται ήδη ανοι­χτά, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, σε απε­ριό­ρι­στες ποσό­τη­τες», σημεί­ω­σε ο Βλ. Νόβι­κοφ στο RIA Novosti.

Ανέ­φε­ρε ότι ακό­μη και τέτοιες προ­μή­θειες όπλων δεν επη­ρε­ά­ζουν το απο­τέ­λε­σμα, αλλά εξα­κο­λου­θούν να δημιουρ­γούν δυσκο­λί­ες στις ρωσι­κές στρα­τιω­τι­κές δυνάμεις.

Νωρί­τε­ρα ανα­φέρ­θη­κε ότι οι ΗΠΑ μετα­φέ­ρουν στην Ουκρα­νία πυραύ­λους κατά των ραντάρ. Οι πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες σχε­τι­κά με τη χρή­ση αμε­ρι­κα­νι­κών πυραύ­λων στην Ουκρα­νία, σχε­δια­σμέ­νων για την κατα­στρο­φή ραντάρ, εμφα­νί­στη­καν στις αρχές Αυγούστου.

Λίγες μέρες αργό­τε­ρα, αξιω­μα­τού­χος του Πεντα­γώ­νου επι­βε­βαί­ω­σε ότι οι πύραυ­λοι της σει­ράς HARM περι­λαμ­βά­νο­νταν όντως στην προ­μή­θεια αμε­ρι­κα­νι­κών όπλων στην Ουκρανία.

Οπλα και στρα­τιω­τι­κό εξο­πλι­σμό αξί­ας 800 εκα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων ετοι­μά­ζο­νται να στεί­λουν οι ΗΠΑ στο Κίε­βο, δήλω­σαν χθες Πέμ­πτη τρεις πηγές ενη­με­ρω­μέ­νες σχε­τι­κά στο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ρόιτερς.

Κι’ άλλα όπλα από τις ΗΠΑ

Οπλα και στρα­τιω­τι­κό εξο­πλι­σμό αξί­ας 800 εκα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων ετοι­μά­ζο­νται να στεί­λουν οι ΗΠΑ στο Κίε­βο, και ενδέ­χε­ται να ανα­κοι­νω­θεί από σήμε­ρα, δήλω­σαν χθες Πέμ­πτη τρεις πηγές ενη­με­ρω­μέ­νες σχε­τι­κά στο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ρόιτερς.

Η κυβέρ­νη­ση Μπάι­ντεν ρίχνει διαρ­κώς λάδι στη φωτιά του πολέ­μου που διε­ξά­γε­ται μετα­ξύ των Νατοϊ­κών κρα­τών και της Ρωσί­ας στο έδα­φος της Ουκρα­νί­ας. Η Ουά­σιγ­κτον ήδη έχει στεί­λει όπλα αξί­ας δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων στην κυβέρ­νη­ση Ζελένσκι.

Σύμ­φω­να με τις αμε­ρι­κα­νι­κές πηγές, ο Τζο Μπάι­ντεν θα δώσει την εντο­λή για την απο­στο­λή όπλων αξιο­ποιώ­ντας το προ­νό­μιό του να εγκρί­νει τη μετα­βί­βα­ση πλε­ο­να­σμά­των όπλων από το στοκ του στρα­τού των ΗΠΑ.

Οι πηγές, που μίλη­σαν υπό τον όρο να μην κατο­νο­μα­στούν, ανέ­φε­ραν πως η ανα­κοί­νω­ση μπο­ρεί να γίνει αυτή ή την επό­με­νη εβδο­μά­δα και επι­σή­μα­ναν ότι το νέο πακέ­το εξο­πλι­σμών μπο­ρεί να αλλά­ξει μέγε­θος ή αξία. Ο Λευ­κός Οίκος δεν θέλη­σε να κάνει κανέ­να σχόλιο.

Και η κυβέρ­νη­ση της Εσθο­νί­ας σκο­πεύ­ει να προ­μη­θεύ­σει την Ουκρα­νία με επι­πλέ­ον οπλι­σμό, ιδί­ως ολμο­βό­λα και αντιαρ­μα­τι­κά όπλα, ανα­κοι­νώ­θη­κε από το Ταλίν χθες Πέμπτη.

Το βαλ­τι­κό κρά­τος, μέλος τόσο της ΕΕ όσο και του NATO, θα υπο­στη­ρί­ξει επί­σης την Βρε­τα­νία για την επέ­κτα­ση της εκπαί­δευ­σης μελών των ουκρα­νι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων, ενώ θα δια­θέ­σει στην Ουκρα­νία νοσο­κο­μείο εκστρα­τεί­ας σε συνερ­γα­σία με τη Γερ­μα­νία, διευ­κρί­νι­σε το εσθο­νι­κό υπουρ­γείο Άμυνας.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο