Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος: Διαφωνία Μπάιντεν-Πούτιν για τους όρους διεξαγωγής διαπραγματεύσεων

Σε αδιέ­ξο­δο έχουν περιέλ­θει οι προ­σπά­θειες συν­νε­νό­η­σης ΗΠΑ και Ρωσί­ας για την πιθα­νό­τη­τα διε­ξα­γω­γής δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων με επί­κε­ντρο τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρανία. 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, το Κρεμ­λί­νο απέρ­ρι­ψε σήμε­ρα τους όρους που έθε­σε για τη διε­ξα­γω­γή δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων με τον Ρώσο ομό­λο­γό του Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Τζο Μπάι­ντεν, ο οποί­ος χθες Πέμ­πτη δήλω­σε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφι­κτό μόνο αφό­του η Μόσχα απο­σύ­ρει τα στρα­τεύ­μα­τά της από την Ουκρανία.

“Ο Μπάι­ντεν δήλω­σε ότι οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις θα ήταν εφι­κτές μόνο αφού ο Πού­τιν απο­χω­ρή­σει από την Ουκρα­νία”, κάτι που η Μόσχα “προ­φα­νέ­στα­τα” απορ­ρί­πτει, δήλω­σε ο Ντμί­τρι Πεσκόφ εκπρό­σω­πος του Κρελμίνου.

“Η στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση συνε­χί­ζε­ται”, πρόσθεσε.

Ωστό­σο ο Πεσκόφ πρό­σθε­σε ότι: “ο πρό­ε­δρος της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας ήταν πάντα, είναι και παρα­μέ­νει ανοι­κτός στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λί­σει τα συμ­φέ­ρο­ντά μας”.

“Ο προ­τι­μη­τέ­ος τρό­πος να πετύ­χου­με τα συμ­φέ­ρο­ντά μας είναι μέσω ειρη­νι­κών, διπλω­μα­τι­κών μέσων”, σημεί­ω­σε ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου. “Ο Πού­τιν ήταν, είναι και παρα­μέ­νει ανοι­κτός στις επα­φές και τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις”, κατέληξε.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο