Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος: Εντείνονται οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

Οι συγκρού­σεις εντεί­νο­νται σε πολ­λές περιο­χές της ανα­το­λι­κής Ουκρα­νί­ας, σύμ­φω­να με τις ένο­πλες δυνά­μεις της χώρας.

Ρωσι­κές μονά­δες κλι­μα­κώ­νουν τις συγκρού­σεις κατά μήκος όλης της γραμ­μής του μετώ­που στην περιο­χή του Ντο­νέ­τσκ, ανέ­φε­ρε σε σημε­ρι­νή του ανα­κοί­νω­ση το γενι­κό επι­τε­λείο της Ουκρανίας.

Η Ρωσία πραγ­μα­το­ποιεί επι­χει­ρή­σεις επί­θε­σης κοντά στην περιο­χή Ζαρίσ­νε. Οι ρωσι­κές δυνά­μεις προ­σπα­θούν να προ­ε­λά­σουν γύρω από την πόλη Ρου­μπίζ­νε στην περιο­χή Λου­χάνσκ. Οι συγκρού­σεις συνε­χί­ζο­νται και γύρω από την πόλη Ποπάσ­να. Σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες του επι­τε­λεί­ου, μέρος της πόλης αυτής ήδη ελέγ­χε­ται από τα ρωσι­κά στρατεύματα.

Διε­ξά­γο­νται επί­σης σφο­δρές συγκρού­σεις γύρω από την Μαρ­γίν­κα, όπως και τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες. Ρωσι­κές μονά­δες προ­σπά­θη­σαν να προ­ε­λά­σουν εκεί με την υπο­στή­ρι­ξη πυροβολικού.

Το γερ­μα­νι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων (dpa) δεν μπο­ρού­σε να δια­σταυ­ρώ­σει με ανε­ξάρ­τη­το τρό­πο τις πλη­ρο­φο­ρί­ες για το μέτω­πο του πολέμου.

Από την πλευ­ρά του, το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσί­ας ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι επλή­γη­σαν 58 στρα­τιω­τι­κοί στό­χοι στην Ουκρα­νία κατά τη διάρ­κεια της νύχτας, ανά­με­σά τους θέσεις όπου ήταν συγκε­ντρω­μέ­νοι στρα­τιω­τι­κοί, απο­θη­κεύ­ο­νταν καύ­σι­μα ή στρα­τιω­τι­κός εξοπλισμός.

Το υπουρ­γείο ανέ­φε­ρε πως έπλη­ξε επί­σης τρεις στό­χους με πυραύ­λους υψη­λής ακρί­βειας, ανά­με­σά τους σύστη­μα αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυ­νας S‑300 και χώρο όπου ήταν συγκε­ντρω­μέ­νοι πολ­λοί Ουκρα­νοί στρα­τιω­τι­κοί με τον εξο­πλι­σμό τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο