Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος: Ο Ζελένσκι αρνείται το ενδεχόμενο «σύντομης ανακωχής» με τη Ρωσία

Ο ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι απέ­κλει­σε χθες Παρα­σκευή την ιδέα να κηρυ­χθεί «σύντο­μη ανα­κω­χή» με τη Ρωσία, επι­χει­ρη­μα­το­λο­γώ­ντας πως αυτό το μόνο που θα έκα­νε θα ήταν να επι­δει­νω­θεί η κατάσταση.

«Η Ρωσία επι­διώ­κει πλέ­ον σύντο­μη ανα­κω­χή, ανά­παυ­λα για ανα­κτή­σει τις δυνά­μεις της. Μπο­ρού­με να δού­με το τέλος του πολέ­μου, αυτή η ανά­παυ­λα δεν θα έκα­νε τίπο­τε άλλο παρά να επι­δει­νώ­σει την κατά­στα­ση», είπε ο αρχη­γός του ουκρα­νι­κού κρά­τους σε παρέμ­βα­σή του στο διε­θνές φόρουμ του Χάλι­φαξ (Κανα­δάς) για την ασφάλεια.

Η «αλη­θι­νά πραγ­μα­τι­κή, διαρ­κής και έντι­μη ειρή­νη δεν θα έρθει παρά με την πλή­ρη κατα­στρο­φή της ρωσι­κής επί­θε­σης», πρό­σθε­σε ο κ. Ζελένσκι.

Ο αρχη­γός του γενι­κού επι­τε­λεί­ου εθνι­κής άμυ­νας των ΗΠΑ, στρα­τη­γός Μαρκ Μίλι, είπε δύο φορές το τελευ­ταίο διά­στη­μα ότι οι ουκρα­νι­κές νίκες στα πεδία των μαχών μπο­ρεί να ανοί­ξουν παρά­θυ­ρο ευκαι­ρί­ας για συνο­μι­λί­ες ώστε να επι­λυ­θεί με πολι­τι­κή συμ­φω­νία η σύρραξη.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο