Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία: 34η ημέρα — Οι τελευταίες εξελίξεις

Ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος στην Ουκρα­νία: 34η ημέ­ρα από την εισβο­λή της Ρωσί­ας με νέο γύρος των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων μετα­ξύ Ρωσί­ας και Ουκρα­νί­ας στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη με σκο­πό αφε­νός τη δια­σφά­λι­ση ανθρω­πι­στι­κών δια­δρό­μων για απο­χώ­ρη­ση αμά­χων από τις πόλεις που βομ­βαρ­δί­ζο­νται, αφε­τέ­ρου για την εξεύ­ρε­ση λύσης για κατά­παυ­ση του πυρός.

Ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελένσκι ζήτη­σε κατά τη διάρ­κεια της νύχτας αυστη­ρο­ποί­η­ση των Δυτι­κών κυρώ­σε­ων, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νου ενός εμπάρ­γκο στο ρωσι­κό πετρέλαιο.

Σει­ρή­νες συνα­γερ­μού ήχη­σαν ξανά στην Ουκρα­νία πριν χαρά­ξει καθώς οι βομ­βαρ­δι­σμοί συνε­χί­ζο­νται, ενώ Ουκρα­νοί αξιω­μα­τού­χοι δηλώ­νουν ότι οι ρωσι­κές επι­θέ­σεις παρε­μπο­δί­ζουν την απο­χώ­ρη­ση αμάχων.

Ο δήμαρ­χος της Μαριού­πο­λης ζήτη­σε χθες την πλή­ρη εκκέ­νω­ση όλων των κατοί­κων, και πρό­σθε­σε ότι η πόλη είχε τεθεί σε μεγά­λο βαθ­μό υπό τον έλεγ­χο των ρωσι­κών δυνάμεων.

Ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Τζο Μπάι­ντεν αρνή­θη­κε να ανα­κα­λέ­σει την έκφρα­σή του, ότι ο Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν δεν πρέ­πει να παρα­μεί­νει στην εξου­σία, δηλώ­νο­ντας πάντως ότι εξέ­φρα­σε την ηθι­κή οργή που αισθά­νε­ται, και δεν ανα­φέρ­θη­κε σε κάποια αλλα­γή πολιτικής.

Το βρε­τα­νι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας εκτι­μά ότι μισθο­φό­ροι του ρωσι­κού ομί­λου Βάγκνερ έχουν στα­λεί στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία, με του­λά­χι­στον 1.000 από αυτούς να έχουν φτά­σει ή να ανα­μέ­νο­νται εκεί.

Ο Ρώσος δισε­κα­τομ­μυ­ριού­χος Ρόμαν Αμπρά­μο­βιτς υπέ­στη συμ­πτώ­μα­τα ύπο­πτης δηλη­τη­ρί­α­σης μετά τις ειρη­νευ­τι­κές συνο­μι­λί­ες στις αρχές του μήνα, ανέ­φε­ραν πληροφορίες.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο